Yemek Tarifinin Malzemeleri
1 çay bardağı toz tarhana
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
5-6 su bardağı su
Tuz
Nane
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Tencerede tereyağı eritilir. Tereyağı biraz kızarınca salça eklenir. Biraz kavrulur. Daha sonra 5-6 bardak kaynamış su eklenir. Tuz eklenir. Bu şekilde en az 10 dakika kaynatılır. Ayrı bir yerde tarhana su ile ezilir. Kaynayan suya karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca altı kısılır. Sarımsaklar (sarımsak rendesi ile) rendelenip eklenir. Bu şekilde 10 dakika kaynatılır. Altı kapatılır ve üzerine nane serpilip servis yapılır. Özellikle kış aylarında yanında turp ile mükemmel oluyor..
1 çay bardağı toz tarhana
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
5-6 su bardağı su
Tuz
Nane
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Tencerede tereyağı eritilir. Tereyağı biraz kızarınca salça eklenir. Biraz kavrulur. Daha sonra 5-6 bardak kaynamış su eklenir. Tuz eklenir. Bu şekilde en az 10 dakika kaynatılır. Ayrı bir yerde tarhana su ile ezilir. Kaynayan suya karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca altı kısılır. Sarımsaklar (sarımsak rendesi ile) rendelenip eklenir. Bu şekilde 10 dakika kaynatılır. Altı kapatılır ve üzerine nane serpilip servis yapılır. Özellikle kış aylarında yanında turp ile mükemmel oluyor..