Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tarçınlı portakal reçeli nasil yapilir tarifi

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
12 adet orta boy portakal
2 adet limon
2 kg. toz şeker
2 litre su
1 adet tarçın kabuğu
Yeterince tuz,
Hindistancevizi rendesi

YAPILIŞI:
Portakalları iyice yıkayıp, kabuklarını bir fırçayla temizleyiniz. On tanesini keskin bir bıçakla enlemesine mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde kesiniz. İki tanesinin de sıkılarak suyunu çıkarınız. Limonları da sıkıp suyunu çıkardıktan sonra, portakal dilimlerini, portakal ve limon suyuyla birlikte bir tencereye koyunuz. İçine bir adet tarçın kabuğunu atınız. hindistancevizi rendesini serpiniz. İki litre su ilave edip 24 saat dinlendiriniz. 24 saatin sonunda tarçın kabuğunu alıp, iki kilo toz şekerini üstüne dökünüz. Tencereyi ateşin üzerine koyarak yavaş yavaş kaynatmaya başlayınız. Arada bir karıştırarak kaynama derecesine gelince ateşi kısınız ve bir buçuk saat hafif ateşte kaynatınız. Reçel istediğiniz kıvama gelince tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız. Henüz ılıkken temiz kavanozlara boşaltıp serin bir yerde muhafaza ediniz.
 
Üst Alt