Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tankut Ayan ile "Hayatınızı yeniden şekillendirmeye" hazır olun!

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Tankut Ayan ile "Hayatınızı yeniden şekillendirmeye" hazır olun!

tankut-ayan-ile-hayatinizi-yeniden-sekillendirmeye-hazir-olun--5456260.Jpeg

‘Atölye çalışmaları’ dediğim minik eğitimlerim var, bunları daha çok gruplara veriyorum. Ayrıca yeni geliştirdiğim (Dreamer to Achiever adında)bir eğitim setim var, bu eğitim setinde yaptığım şey ise; hazırladığım soru kitapçığını danışanlara vererek gelen cevaplar doğrultusunda bu 6 kategori üzerinden hayatlarında nerede bulunduklarını çıkartabiliyorum.

Bununla birlikte onlara önümüzdeki 6 aylık veya 1 yıllık bir zamanda belirli aralıklarla görüşmek üzere hem minik eğitimler hem büyük eğitimler hem de koçluk seansları içeren bir paket program hazırlayarak detaylı bir yol haritası sunuyorum.

Papatya Somer:
Daha spesifik bir modelleme yapsak mesela üniversite sınavına hazırlanan bir genç size gelse eve diyelim ki önünde 2 yıl gibi bir süreç var ve bu yolda örneğin stres kontrolü, programlı çalışma, hedefe yönelme gibi konularda ona destek verebilir ve bir yol haritası çizebilir misiniz?

Tankut Ayan:
Tabii ki, (zaten böyle danışanlarım var).Ben burada yine bireyin güçlü yanlarına bakıyorum. Öncelikle yeteneğini keşfetmesine yardımcı oluyorum çünkü ben insanların hayat amaçlarını yaşamaları için yeteneklerini keşfetmeleri ve o yönde bir yol tasarlamaları gerektiğine inanıyorum.

Bunu bulduktan sonra güçlü yanlarını kullanarak ilerlemeye başladıklarında gerçekten istedikleri yönde hayat kolay bir şekilde akıyor.

Papatya Somer:
Çok yakın bir arkadaşımız bile bize hayatı ile ilgili bir şey danıştığında veya anlattığında ona fikir söylemek, yön vermek aslında onun hayatıyla ilgili alınan bir sorumluluk. Siz bundan çok daha fazlasını yapıyorsunuz, bir nevi hayatlarına dokunmak. Bu nasıl hissettiriyor?

Tankut Ayan:
Hayatlarında başarılı olan insanları izliyorum sürekli. Başarılı olan insanların sürekli izliyor oldukları bir yolları var, bir metodları var.
Bazen işle bazen özel hayatları ile ilgili devam ettirdikleri sistematik hareketler silsilesi var.
Bu modeli de biraz bunları da ortaya çıkartarak geliştirdim açıkçası.

Dolayısı ile öğrettiğimiz bilgiler ve verdiğim kişisel gelişim ile -adı üzerinde zaten ‘geliştiren’ şeyler bunlar- motivasyonunuz arttığı için gelişime doğru bir tetiklenme yaşıyorsunuz. İçeride bazı şeyler hareketlenmeye başlıyor. Benim de yaptığım o yolu aydınlatmak ve birey bu yolda ilerlemeye başladıkça ben de mutlu oluyorum tabiii ki. Zaten koçluk alan birinin ilerlememesi mümkün değil.

Gerçekten hayatında bir şeyleri değiştirmek için, potansiyel ve yeteneklerini keşfetmek için geliyorsa o değişime hazırdır ve değişim o noktada bile onun için başlamış demektir. Bu da benim için çok keyif verici bir şey elbette.

Papatya Somer:
Oldukça ilgi çekici ve işleyen bir model oluşturmuşsunuz. Ancak gördüğüm kadarıyla sürekli yenilerini eklemek ve geliştirmekle ilgili de çalışmalarınız mevcut ki; Life Design Model ve Dreamer to Achiever gibi yenilikçi yaklaşımlarınız var. Peki, üzerinde çalıştığınız başka projeleriniz var mı?

Tankut Ayan:
Haziran 2015’te, uzun zamandır üzerinde çalıştığım ve ‘Life Evaluation System’ – (Yaşam Derecelendirme Sistemi) adını verdiğim yeni modelimi hizmete sunmaya başlayacağım.

Papatya Somer:
Kulağa oldukça iddialı geliyor… Bir çok şeyi baştan yaratacak bir sistem mi bu?

Tankut Ayan:
Çok detay vermek istemem aslında şu an ancak kısacası koçluğa analitik bir bakış açısı ile yaklaşarak hayatımızın her alanında yer alan matematiği bireylerin hayatlarını ölçümlemesini sağlayacak bir formda kullanacak bir yapı diyebiliriz.

Papatya Somer:
Sistem oluştuğunda bununla da ilgili konuşmak isterim mutlaka.
Gelelim insanları sizinle birlikte bu değişim için atacakları ilk adıma. Size nasıl ulaşacaklar ve bu eğitimleri nerede ve nasıl veriyorsunuz? Modelden bahseden bir web siteniz var bildiğim kadarı ile.

İçlerinde, hayatlarının herhangi bir alanında, şu anda bulundukları durumdan daha iyisini yapabileceklerine dair en ufak inancı olan herkes gelebilir ve istedikleri her konuda Yardımcı olabilirim.

Ofisim Karaköy’de ancak bunun dışında bazı özel müşterilerim ve yoğun olan müşterilerimin ofisine gidiyorum ve hem eğitim hem de koçluk seanslarını bu şekilde de gerçekleştirebiliyoruz.

Üst Alt