Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Taksim'de Anma Töreni

Selale

// Paylaşılamayan Kadın //
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Taksim Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan konser iptal edilirken, olaylarda yaşamını yitirenler için anma töreni gerçekleştirildi. Akşam mesai saati bitiminden sonra Taksim Gezi Parkı, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde kalabalık giderek arttı.

Göstericilere destek olmak için İstanbul'un çeşitli üniversitelerinden öğretim elemanları ve sanatçılar, yürüyüş yaptı. Meydan ve parkta toplanan göstericiler de bir süre slogan attı.

Ardından Gezi Parkı'na getirilen bir otobüsten, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin adları okundu. Parktakiler de hep bir ağızdan "Yaşıyor" diye bağırdı.

Gezi Parkı'nda oluşturulan "Taksim Halkındır" isimli alanda, olaylar sırasında Antakya'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in adının yazılı olduğu pankarta karanfiller konuldu. Eyleme devam eden grupların bekleyişi sürüyor.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup sanatçı da, Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüdü.

Öğretim elemanlarından da destek

Öte yandan öğretim elemanları da, sanatçıların yürüyüşünden önce Taksim Gezi Parkı'ndaki göstericilere destek olmak amacıyla Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüdü. Tünel'de bir araya gelen çeşitli üniversitelerden öğretim elamanları, "Üniversite Öğretim Elemanları" pankartı açtı, "Boğaziçi Direniyor", "Kamusal Şiddete Hayır", "Dr. Çapulman", "Dr. Poma", "Olmayan Tarihi Değil, Olanı Koru", "To Chapul Or Not To Chapul" dövizleri taşıdı.

Alkış tutarak ve ıslık çalarak, İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yürüyen gruptakiler, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak", "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar attı.

Üst Alt