- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 26 Şub 2016
-
- Mesajlar
- 521
-
- MFC Puanı
- 261
Tahinli ekmek hem lezzet açısından hem de vitaminler açısından oldukça yararlıdır.
Malzeme Listesi
500 gr un
2 adet yumurta
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
Hazırlanışı
Adım 1
Ilık suya yaş mayayı ve toz şekeri ekleyerek, eriyene dek karıştırın.
Adım 2
Unun ortasını havuz yaparak 1 adet yumurtayı ilave edin ve yoğurun.
Adım 3
Derin bir kaba aldığınız hamura mahlebi, ılık sütü ve ılık suda erittiğiniz yaş mayayı ilave ederek hamuru yoğurun.
Adım 4
Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru ikiye ayırın.
Adım 5
Düz bir zemine un serperek hamuru üzerine alın. Birincisini mümkün olduğunca ince şekilde açın.
Adım 6
Üzerine tahinin yarısını yayarak sürün. Sonra 3 çorba kaşığı tozşekeri de serperek ince rulo halinde sarın.
Adım 7
Sardığınız ruloyu kendi çevresinde spiral şeklinde kıvırın. Yumurta sarısını da sürerek yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Adım 8
İkinci hamura da aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsideki diğer hamurun yanına alın. Mayalanması için 15 dakika dinlendirin.
Adım 9
170 derecede, önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkartıp ılınmasını bekleyin. Ilındığında tepsiden alın. Dilimleyerek servis yapın.