OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Süzme yoğurtlu bulgur köfte malzemeler:
1 su bardağı köftelik bulgur
½ su bardağı irmik
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurta
1 paket süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Üzeri için malzemeler
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Süzme yoğurtlu bulgur köfte hazırlanışı:
Köftelik bulguru ve irmiği bir kaba alarak sıcak suyla ıslatın.
Üzerini kapatarak 12 dakika dinlendirin.
1yumurtayı,baharatları ve salçayı bulgura ilave ederek yoğurun.
Yoğurulan karışımı dinlendirmeye bırakın.
Bir tavada kıymayı kavurun ve minik doğradığınız soğanı koyup kavurmaya devam edin.
Baharat ve tuzla karışımınızı tatlandırdıktan sonra altını kapatın ve minik minik doğradığımız maydanozu ilave edin.
Yoğurduğunuz bulgurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde köfte gibi düzgün bir şekil verin.
2 yumurtayı iyice çırpın ve köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Ilınan köftelerin arasına az tuzla çırpılmış sarmısaklı süzme yoğurttan bir yemek kaşığı koyun ve üzerine tekrar bir köfte koyun.
En üstlerine kıyma harcından 1 yemek kaşığı kadar koyarak resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.
1 su bardağı köftelik bulgur
½ su bardağı irmik
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet yumurta
1 paket süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Üzeri için malzemeler
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Süzme yoğurtlu bulgur köfte hazırlanışı:
Köftelik bulguru ve irmiği bir kaba alarak sıcak suyla ıslatın.
Üzerini kapatarak 12 dakika dinlendirin.
1yumurtayı,baharatları ve salçayı bulgura ilave ederek yoğurun.
Yoğurulan karışımı dinlendirmeye bırakın.
Bir tavada kıymayı kavurun ve minik doğradığınız soğanı koyup kavurmaya devam edin.
Baharat ve tuzla karışımınızı tatlandırdıktan sonra altını kapatın ve minik minik doğradığımız maydanozu ilave edin.
Yoğurduğunuz bulgurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde köfte gibi düzgün bir şekil verin.
2 yumurtayı iyice çırpın ve köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Ilınan köftelerin arasına az tuzla çırpılmış sarmısaklı süzme yoğurttan bir yemek kaşığı koyun ve üzerine tekrar bir köfte koyun.
En üstlerine kıyma harcından 1 yemek kaşığı kadar koyarak resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.