- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
MALZEMELER
1 paket yufka
1 litre süt
2-3 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr )
250 gr beyaz peynir
Bir demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı çöreotu
HAZIRLANIŞI
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir kabın içinde peynirle maydanozu güzelce karıştırın.
Tereyağını oda sıcaklığında eritin. Yufkayı bir masanın ya da tezgahın üzerinde açın.
Ve yufkanın iç kısmının her tarafına tereyağı sürün.
Sonra yarım ay şekline gelecek şekilde ; yufkayı katlayın. Yağlı tarafı içerde kalacak.
İkiye katladığınız yufkayı bir bıçakla üçgen şeklinde dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz her parçanın içine bir miktar maydanozlu peynir yerleştirin ve katlayın.
Bütün börekleri hazırladıktan sonra derin bir kabın içine sütü doldurun.
Katladığınız börekleri süt dolu kabın içine yerleştirin. Böreklerin sütün yüzeyine çıkmaması için üzerine küçük bir kap yerleştirin ve bu şekilde buz dolabında bir saat bekletin.
Bir saat sonra sütün içindeki börekleri dikkatlice teker teker çıkarın.
Çıkardıktan sonra üzerindeki sütü bırakması için böreğin uç kısımlarını nazikçe sıkın. Çok fazla sıkmayın hafif sulu olacak.
Hemen ardından bir tepsiye dizin. Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve çöreotu serpin.
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.