- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Portakallı Sütlaç
Malzemeler
1 Su bardağı toz şeker
1 Litre süt
1 Kahve fincanı pirinç
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çorba kaşığı nişasta
2 Bardak su
1 Paket vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Pirinçleri 2 bardak su ile haşlayın. Ardından süt ve şekerini ilave edin.Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu bir kasede çırpın ve tencereye koyun. Yaklaşık 20 30 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın. Soğuttuktan sonra servis yapın.
Sütlaç
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
2.5-3 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın. Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin. İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin. Sıcakken kaselere paylaştırın.
Malzemeler
1 Su bardağı toz şeker
1 Litre süt
1 Kahve fincanı pirinç
1 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Çorba kaşığı nişasta
2 Bardak su
1 Paket vanilya
1 Portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı
Pirinçleri 2 bardak su ile haşlayın. Ardından süt ve şekerini ilave edin.Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu bir kasede çırpın ve tencereye koyun. Yaklaşık 20 30 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın. Soğuttuktan sonra servis yapın.
Sütlaç
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
2.5-3 su bardağı şeker

Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın. Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin. İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin. Sıcakken kaselere paylaştırın.