-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Et ve balık yemeklerinin yanında ikram etmek için nefis bir salata tarifi arıyorsanız; doğru yerdesiniz! Tadına bakan herkesin beğendiği sütlü patlıcan salatası tarifini siz de deneyin; memnun kalacaksınız!
Malzemeler
2 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tereyağı
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1
1 su bardağı süt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı
Patlıcanların üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları fırından çıkarıp kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Orta boy tencereye tereyağını alıp eritin ve unu ekleyip kavurun.
Patlıcanları ve sarımsakları tencereye alıp kavurmaya devam edin.
Sütü ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynayana kadar pişirin.
Tencerenin altını kapatıp ocaktan indirin ve birkaç dakika bekletin.
Tuz
Notlar
Dilerseniz patlıcanları ocağın üzerinde közleyebilirsiniz.
Ceviz
Salatanın pürüzsüz olmasını isterseniz; blenderle çekebilirsiniz.