MALZEMELER:
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 /4 küçük paket margarin (30 gr.)
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencerede süt ve şeker kaynatılır.
2- İrmik serpilerek karıştırılır.
3- Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
4- 1 /4 küçük paket margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi ve vanilya katılıp karıştırılır.
5- Su veya gülsuyu ile ıslatılmış yuvarlak kalıba boşaltılır.
6- Buzdolabında 5- 6 saat veya bir gece bırakılır.
7- Büyük bir tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.
Not:
Puding kalıba boşaltılırken arasına tarçınlı ceviz de konabilir.
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 /4 küçük paket margarin (30 gr.)
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencerede süt ve şeker kaynatılır.
2- İrmik serpilerek karıştırılır.
3- Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.
4- 1 /4 küçük paket margarin ve 1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi ve vanilya katılıp karıştırılır.
5- Su veya gülsuyu ile ıslatılmış yuvarlak kalıba boşaltılır.
6- Buzdolabında 5- 6 saat veya bir gece bırakılır.
7- Büyük bir tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.
Not:
Puding kalıba boşaltılırken arasına tarçınlı ceviz de konabilir.