-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
Malzemeler
1.5 bardak süt
1 bardak vişne suyu
1 veya 2 tatlı kaşığı şeker
4 çorba kaşığı vişneli dondurma
Hazırlanışı
Vişne suyu ile sütü karıştırın. Buna şekeri de ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Buzdolabına koyup iyice soğumasını bekleyin. Sütlü vişne suyunu dört kadehe taksim edin. Üzerleirne birer kaşık dondurma koyun. Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyin.
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
2 su bardağı süt
4 çay kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
4 çay kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı kremşanti
Tarçın
Hazırlanışı:
Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın. Kremşantiyi üzerlerine ekleyip tarçın serpiştirin. Hemen servis yapın.
Malzemeler
2 muz
2 çorba kaşığı şeker
1 portakalın suyu
500 gr. süt
4 dilim portakal
Hazırlanışı
Muzları soyun. Şeker ve portakal suyu ile püre haline getirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken bardaklara birer portakal dilimi yerleştirin.
1.5 bardak süt
1 bardak vişne suyu
1 veya 2 tatlı kaşığı şeker
4 çorba kaşığı vişneli dondurma
Hazırlanışı
Vişne suyu ile sütü karıştırın. Buna şekeri de ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Buzdolabına koyup iyice soğumasını bekleyin. Sütlü vişne suyunu dört kadehe taksim edin. Üzerleirne birer kaşık dondurma koyun. Üzerlerini vişne taneleriyle süsleyin.
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
2 su bardağı süt
4 çay kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata
4 çay kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı kremşanti
Tarçın
Hazırlanışı:
Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın. Kremşantiyi üzerlerine ekleyip tarçın serpiştirin. Hemen servis yapın.
Malzemeler
2 muz
2 çorba kaşığı şeker
1 portakalın suyu
500 gr. süt
4 dilim portakal
Hazırlanışı
Muzları soyun. Şeker ve portakal suyu ile püre haline getirin. Sütü ilave edin. İyice karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken bardaklara birer portakal dilimi yerleştirin.