Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sütlü Biber Tarifi

Barbie

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    31 Ocak 2013
  • Mesajlar
    1,978
  • MFC Puanı
    53
6395386515_4d6490616c_z.jpg


***SÜTLÜ BİBER TARİFİ***
Malzemeler

  • 3 kilo taze tuzlu lor (yağlı olacak)
  • 4 bardak süt
  • 1 kilo çarliston biber
  • Zeytiyağı

  • Biberler yıkanıp ortalarından ikiye kesilip tohumları çıkarılır.
  • Havlunun üzerine tekrar kağıt havlu serilerek biberlerin iç kısımları havluya gelecek şekilde sıralanır ve üzeri örtülüp bir gece bekletilir.
  • Böylece biberlerin bütün suyu gider.
  • Bekletilen biberler iri parçalar halinde doğranır büyükçe bir kabın içine konur.
  • Üzerine lor peyniri ve süt dökülerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
  • Peynir zaten tuzlu olduğu için ayrıca tuza gerek yoktur.
  • Bu karışım üzeri örtülerek üç yada dört gün bekletilir, ama bekleme aşamasında, her gün suyunu bırakır.
  • Sürekli temiz bir bez yada kağıt havlu ile bıraktığı suyu alınır. düzenli olarak suyu alındıkça her seferinde karıştırılır.
  • Üç yada dört günün sonunda artık suyu çıkmıyorsa kavanozlara doldurulur ve bir parmak boşluk bırakılır.
  • Üzerlerini örtecek kadar birer kaşık zeytinyağı gezdirilerek kapak kapatılır ve hiç açmadan serin bir yerde en az on on beş gün bekletilir.
  • Biberler iyice sararıp turşu kıvamına geldiklerinde olmuş demektir.
  • Ne kadar çok bekletilirse o kadar çok lezzetli olur.
 
Üst Alt