-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
***SÜTLÜ BİBER TARİFİ***
Malzemeler- 3 kilo taze tuzlu lor (yağlı olacak)
- 4 bardak süt
- 1 kilo çarliston biber
- Zeytiyağı
- Biberler yıkanıp ortalarından ikiye kesilip tohumları çıkarılır.
- Havlunun üzerine tekrar kağıt havlu serilerek biberlerin iç kısımları havluya gelecek şekilde sıralanır ve üzeri örtülüp bir gece bekletilir.
- Böylece biberlerin bütün suyu gider.
- Bekletilen biberler iri parçalar halinde doğranır büyükçe bir kabın içine konur.
- Üzerine lor peyniri ve süt dökülerek özleşene kadar iyice karıştırılır.
- Peynir zaten tuzlu olduğu için ayrıca tuza gerek yoktur.
- Bu karışım üzeri örtülerek üç yada dört gün bekletilir, ama bekleme aşamasında, her gün suyunu bırakır.
- Sürekli temiz bir bez yada kağıt havlu ile bıraktığı suyu alınır. düzenli olarak suyu alındıkça her seferinde karıştırılır.
- Üç yada dört günün sonunda artık suyu çıkmıyorsa kavanozlara doldurulur ve bir parmak boşluk bırakılır.
- Üzerlerini örtecek kadar birer kaşık zeytinyağı gezdirilerek kapak kapatılır ve hiç açmadan serin bir yerde en az on on beş gün bekletilir.
- Biberler iyice sararıp turşu kıvamına geldiklerinde olmuş demektir.
- Ne kadar çok bekletilirse o kadar çok lezzetli olur.