Süt Reçeli
1 kilogram yağlı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
Öncelikle kullanacağınız tencerenin büyük olmasına dikkat edin. Çünkü süt kaynadıkça kabaracağı için taşma riski olabilir.Tencereye süt ve şekeri koyarak ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayınca kabartma tozu ya da karbonatı ekleyin ve ocağın altını kısın.Taşmasının önüne geçmek ve dibinin tutmaması için karıştırmaya devam edin.Sütün rengi yavaş yavaş koyulaşmaya başlayacaktır. Bu aşamada dibinin tutma ihtimali yüksek olduğu için sürekli karıştırmaya devam edin. Sulu muhallebi ya da pekmez kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.Cam kavanoza alınarak soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve 2 ay kadar bozulmadan saklanabilir.Karışıma kabartma tozu ekledikten isteğe göre 1-2 tatlı kaşığı kakao eklenerek, kakaolu süt reçeli de elde edilebilir.
1 kilogram yağlı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
Öncelikle kullanacağınız tencerenin büyük olmasına dikkat edin. Çünkü süt kaynadıkça kabaracağı için taşma riski olabilir.Tencereye süt ve şekeri koyarak ocağın altını açın.
Kaynamaya başlayınca kabartma tozu ya da karbonatı ekleyin ve ocağın altını kısın.Taşmasının önüne geçmek ve dibinin tutmaması için karıştırmaya devam edin.Sütün rengi yavaş yavaş koyulaşmaya başlayacaktır. Bu aşamada dibinin tutma ihtimali yüksek olduğu için sürekli karıştırmaya devam edin. Sulu muhallebi ya da pekmez kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.Cam kavanoza alınarak soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve 2 ay kadar bozulmadan saklanabilir.Karışıma kabartma tozu ekledikten isteğe göre 1-2 tatlı kaşığı kakao eklenerek, kakaolu süt reçeli de elde edilebilir.