OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Süt reçeli için gerekli malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Süt Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Derin bir tencere tercih etmekte fayda var zira kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.
Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekliyoruz ve çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibi tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. Süre biraz daha uzun olabilir. Kıvamını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.
Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmamak gerek rengi. Pişen süt reçelimizi kavanoza koyuyoruz. Soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz. Dolapta en az iki ay dayanacaktır.
İstediğiniz vakit çıkarıp afiyetle ve keyifle yiyebilirsiniz.
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Süt Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Derin bir tencere tercih etmekte fayda var zira kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.
Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekliyoruz ve çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibi tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. Süre biraz daha uzun olabilir. Kıvamını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.
Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmamak gerek rengi. Pişen süt reçelimizi kavanoza koyuyoruz. Soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz. Dolapta en az iki ay dayanacaktır.
İstediğiniz vakit çıkarıp afiyetle ve keyifle yiyebilirsiniz.