- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzemeler:
1 çay bardağı ev eriştesi (veya arpa şehriye)
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın.
1 çay bardağı ev eriştesi (veya arpa şehriye)
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
2 su bardağı suyu çorba tenceresinde kaynatın. Erişteyi (veya şehriyeyi) ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Üzerine sütü ekleyin. Arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını küçük bir sahanda kızdırın. Kırmızıbiberi katıp hemen ateşten alın. Tabaklara çorbayı paylaştırın. Üstüne biberli yağı gezdirip servis yapın.