Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Suşi

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Mar 2015
  • Mesajlar
    1,920
  • MFC Puanı
    524
Suşi Hakkında Genel Bilgi​

Suşi, bir Japon mutfağı yemeğidir; pirinç sirkesi ve şeker ile tatlandırılmış haşlanmış pirinç (şari) üstüne veya içine balık, diğer deniz ürünleri veya sebze gibi malzemeler (neta) konarak servis edilir.

Tek başına dilimlenerek servis edilen çiğ balığa saşimi denir.

Suşi’nin telaffuzunda, eğer bir ön ek var ise (nigirizuşi örneğinde olduğu gibi) ilk s harfi z olarak okunur; bu, Japoncada rendaku olarak adlandırılan sessiz harf yumuşamasının bir örneğidir.

Dolayısıyla, ilgili isimlerin Türkiye'deki suşi lokantalarının menülerinde dahi türlerin İngilizce yazım kurallarına göre yer almasına karşın (örneğin suşi yerine sushi ve saşimi yerine sashimi gibi), bu maddede Türkçe okunuş esas alınmıştır.

Suşi Tarifi​
susi-tarifi.jpg

1299472634_0_400.jpg

Malzemeler
    1. 1 su bardağı kırık pirinç
    2. 4 su bardağı su
    3. ½ yemek kaşığı tuz
    4. ¼ su bardağı pirinç sirkesi
    5. 15 cm uzunluğunda 1 parça surimi (kıyılmış ve işlenmiş balık ve yengeç eti)
    6. 500 gr. somon fileto
    7. 2 orta boy salatalık (kabukları soyulmuş ve etli dış tarafları çok ince ve uzun uzun dilimlenmiş)
    8. ¼ olgun avokado (kabukları soyulmuş ve ince uzun dilimlenmiş)
    9. 3 adet nori (suşiyi saracağımız deniz yosunu)
    10. 1 yemek kaşığı toz vasabi (japon yabanturbu)
    11. 1/3 su bardağı soya sosu
    12. 1 adet ufak boyasız bambu amerikan servis (suşiyi düzgün sarabilmek için kullanacağız)

Tarif
    1. Pirinçleri derin bir kapta soğuk suyla iyice yıkayıp, süzün.
    2. Kaynatmış olduğunuz suya tuzu, sirkeyi ve pirinçleri ekleyin.
    3. Pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 12-15 dakika, ara ara karıştırarak haşlayın.
    4. Pirinçleri süzüp, geniş bir tepsi ya da kaba yayarak soğumalarını sağlayın.
    5. Maki (Rulo) Suşi için,
    6. Bir noriyi bambu amerikan servis üzerine koyun.
    7. Norinin size yakın tarafına yaklaşık 6 cm genişliğinde ve yarım cm kalınlığında suşi pilavını yayın.
    8. Norinin size yakın tarafına, pilavın üzerinde 1 cm boşluk bırakarak malzemenizi yerleştirin.
    9. Suşiyi, bambu amerikan servis yardımıyla, yaklaşık 3 cm çapında, tam bir tur, sarın.
    10. Norinin kalan kısmını bir makas ya da bıçak yardımıyla kesin.
    11. Rulo halindeki suşiyi keskin bir bıçak ile 6 eşit parçaya bölün.
    12. Kenarlarının düzgün görünmesi için uçlarını kesebilirsiniz.
    13. Sake (Somon) Abocado (Avokado) Nigiri (Sıkma) Suşi için,
    14. Yaklaşık 5 cm uzunluğunda ve 1,5 cm kalınlığında hazırlanmış pilavın üzerine 2 cm kalınlığında dilimlenmiş somon fileto parçasını koyun.
    15. Somonların üzerine avokado dilimlerini yerleştirin.
    16. Hazırladığınız nigiriyi, dağılmaması için, ince bir şerit nori ile sarın.
    17. Sos için,
    18. Toz vasabiyi suyla karıştırarak hamur haline getirin.
 
Üst Alt