Enes
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 17 Ağu 2014
-
- Mesajlar
- 1,628
-
- MFC Puanı
- 815
MALZEMELER
2 parça tavukgöğsü eti
1 yemek kaşığı taze kişniş
100 ml acı biber sosu
Yarım su bardağı galeta unu
1 çay bardağı susam
1 yumurta
100 ml soya sosu
Karabiber
Tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Ayçiçeği yağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Yumurtayı küçük bir kâsede çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavuk etlerini önce galeta ununa sonra yumurtaya, son olarak da bolca susama bulayın. Ayçiçeği yağını kızartma tavasında iyice ısıtın. Tavuk etlerini kızgın yağda kızartın. Taze kişnişi ince kıyıp acı biber sosuna ilave edin. Tavuk etlerini servis tabağına alın. Soya sosu ve acı biberli kişniş sosu ile birlikte servis edin.