Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sürpriz yumurta Brownie

Zeyna

"Dum spiro spero"
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2008
  • Mesajlar
    5,212
  • MFC Puanı
    12,698
39084.jpg


Sürpriz yumurta: Brownie

Bu sürpriz yumurta bildiğiniz sürpriz yumurta değil! Daha şaşırtıcı ve daha eğlenceli!


İşte severek yapacağınız ve özellikle çocuklarınızı mutlu edecek brownie tarifi…

39085.jpg


Sürpriz yumurta: Brownie

Yaklaşık olarak 19-20 adet büyük boy yumurtaya ihtiyacımız var. İlk önce yumurta kabuklarını yıkıyorsunuz. Daha sonra klasik stil şarap açacağının sivri olan ucu ile nazikçe geniş tabanından ufak bir delik açıyorsunuz.

Bu deliğin etrafındaki kabukları elinizle nazikçe ufak parçalar halinde kırarak alıyorsunuz. Çiğ yumurtada biri kabuğun hemen altında
virgulll.gif
diğeri de yumurta beyazının hemen üzerinde olmak üzere iki adet zar bulunmakta. Kabuğa delik açtığınızda ilk zar deliniyor. İkinci zar için çatalın ucu ile ufak bir kesik atıyorsunuz.
Kaynak: Dusler Forum, Forumlar http://www.duslerforum.org/showthread.php?t=508547

39086.jpg


Hazırladığınız yumurtayı bir kaba ters çevirdiğinizde yumurta beyazı ve sarısı akmaya başlayacaktır.Eğer akışta sorun yaşıyorsanız
virgulll.gif
kabuğu nazikçe sallayabilirsiniz. Bu şekilde bütün yumurtaların içlerini boşaltılır. Reçetede 3 adet yumurtaya ihtiyaç bulunmaktadır. Kalan yumurtaları
virgulll.gif
hava geçirmeyen
virgulll.gif
vakumlu kapaklı kaplar içinde buzdolabında yaklaşık 3-4 gün saklayabilirsiniz.



39087.jpg


Yumurta kabuklarını hazırladıktan sonra tekrar sudan geçiriliyor. Hem yumurta kokusundan kurtulmak hem de yumurta kabuğuna yapışık olan zarı kurutmak için
virgulll.gif
tuzlu su dolu bir kabın içinde yaklaşık 30-35 dakika kaynatmaya bırakılır. 1 litre suya 100gr tuz kullanılacaktır.

Kaynatma süresinin sonunda
virgulll.gif
içlerinin kuruması için tezgah üzerine serilmiş bir mutfak bezinin üzerine
virgulll.gif
delikleri aşağıya gelecek şekilde dizilir. Kurumuş yumurta kabuklarının içine bir çay kaşığı sıvı yağ dökülürek
virgulll.gif
içinin yağlanması gerekmekte. Bu şekilde içindeki hamurun kabuğa yapışmasını engellemiş olacaksınız.

39088.jpg


Artık yumurta kabukları kullanılmaya hazır hale geldi. Bundan sonraki aşama pişirmeye hazırlık olacaktır. Denge problemi yaşanmaması için yumurta kabuklarını
virgulll.gif
kenarlarından alüminyum folyo ile destekleyerek muffin kalıplarına yerleştiriyorsunuz. Bu sayede hamuru kalıplara paylaştırırken kaymayacak
virgulll.gif
pişerken de dengesi bozulmayacaktır.

Hazırlanan brownie hamuru
virgulll.gif
yuvarlak duy ucu geçirilmiş sıkma torbasına aktarıldı. Bu sayede yumurtada açmış olduğumuz delikten hamuru koymanız kolay olacaktır. Dışına akanlar mutlaka olacaktır. Peçete ile bunları pişmeden önce temizlemeniz
virgulll.gif
sonradan temizlemenizden daha rahat.

39089.jpg


Fırından çıktığında gördüğünüz manzara karşısında çığlık atmayın. Brownie hamuru yüksek ihtimalle yumurta kabuğun deliğinde fırlamış olacaktır. Manzara kötü bile olsa doğru yoldasınız. Soğumasını beklemeden henüze sıcakken keklerin fazla olan kısımlarını üzerinden alın. Kolayca ayrılacaktır.



39090.jpg


Sürpriz yumurta: Brownie

Gerekli Malzemeler:

* 16-20 adet “L” boy Yumurta kabuğu (Temizlenmiş ve kurutulmuş halde)**

* 200gr Bitter Kuvertür Çikolata

* 125gr Tereyağ

* 1 cup Toz şeker

* 3 adet Yumurta

* 1 cup Un

* 1/4 teaspoon Tuz

* 3 Tablespoon Kakao

* 1 teaspoon Vanilya aroması



39091.jpg


Hazırlanışı:

Yumurtaların kalıplarının hazırlanması; yumurtaların geniş olan taraflarından ufak bir delik açılır ve bir kasenin içine boşaltılır. Sudan geçirilerek kaynatmaya hazır hale getirilir. Ocak üzerinde tuzlu su hazırlanır. Yumurta kalıpları bu suda yaklaşık 30 dakika kaynatılır. Süre sonunda kurulama bezi serilmiş tezgah üzerine delik kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirilerek kurutulur. Kuruyan yumurta kalıplarının içi bir çay kaşığı sıvı yağ ile yağlanır
virgulll.gif
alüminyum folyo ile desteklenerek muffin kalıplarına yerleştirilir.



39092.jpg


Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Brownie hamuru için Benmari usulü
virgulll.gif
yağ ve çikolata su dolu bir kabın üzerine oturttulmuş başka bir kabın içinde eritilir ve birbirine iyice karışması sağlanır. Un
virgulll.gif
kakao ve tuz bir kabın içine elenir.
Yumurta
virgulll.gif
toz şeker ve vanilya aroması başka bir kabın içinde krem rengi alıncaya kadar çırpılır. Bu karışıma
virgulll.gif
eritilmiş olan ve sıcaklığını koruyan çikolata
virgulll.gif
çırpma işlemi devam ederken ilave edilir. İyice karıştıktan sonra
virgulll.gif
bir spatula ile kuru malzeme iki seferde sürekli karıştırılarak eklenir.


39093.jpg



Hazırlanan brownie hamuru yuvarlak duy ucu takılmış
virgulll.gif
sıkma torbasına konulur ve yumurta kalıplarının içine paylaştırılır. Ön ısıtma yapılmış fırında 20 dakika pişirilir. Süre sonunda tezgaha alınır ve kalıp dışına çıkan hamurlar
virgulll.gif
henüz sıcakken kalıplardan temizlenir. Oda sıcaklığına ulaştığında servise alınır.
 
Üst Alt