-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698

Sürpriz yumurta: Brownie
Bu sürpriz yumurta bildiğiniz sürpriz yumurta değil! Daha şaşırtıcı ve daha eğlenceli!
İşte severek yapacağınız ve özellikle çocuklarınızı mutlu edecek brownie tarifi…

Sürpriz yumurta: Brownie
Yaklaşık olarak 19-20 adet büyük boy yumurtaya ihtiyacımız var. İlk önce yumurta kabuklarını yıkıyorsunuz. Daha sonra klasik stil şarap açacağının sivri olan ucu ile nazikçe geniş tabanından ufak bir delik açıyorsunuz.
Bu deliğin etrafındaki kabukları elinizle nazikçe ufak parçalar halinde kırarak alıyorsunuz. Çiğ yumurtada biri kabuğun hemen altında

Kaynak: Dusler Forum, Forumlar http://www.duslerforum.org/showthread.php?t=508547

Hazırladığınız yumurtayı bir kaba ters çevirdiğinizde yumurta beyazı ve sarısı akmaya başlayacaktır.Eğer akışta sorun yaşıyorsanız




Yumurta kabuklarını hazırladıktan sonra tekrar sudan geçiriliyor. Hem yumurta kokusundan kurtulmak hem de yumurta kabuğuna yapışık olan zarı kurutmak için

Kaynatma süresinin sonunda




Artık yumurta kabukları kullanılmaya hazır hale geldi. Bundan sonraki aşama pişirmeye hazırlık olacaktır. Denge problemi yaşanmaması için yumurta kabuklarını


Hazırlanan brownie hamuru



Fırından çıktığında gördüğünüz manzara karşısında çığlık atmayın. Brownie hamuru yüksek ihtimalle yumurta kabuğun deliğinde fırlamış olacaktır. Manzara kötü bile olsa doğru yoldasınız. Soğumasını beklemeden henüze sıcakken keklerin fazla olan kısımlarını üzerinden alın. Kolayca ayrılacaktır.

Sürpriz yumurta: Brownie
Gerekli Malzemeler:
* 16-20 adet “L” boy Yumurta kabuğu (Temizlenmiş ve kurutulmuş halde)**
* 200gr Bitter Kuvertür Çikolata
* 125gr Tereyağ
* 1 cup Toz şeker
* 3 adet Yumurta
* 1 cup Un
* 1/4 teaspoon Tuz
* 3 Tablespoon Kakao
* 1 teaspoon Vanilya aroması

Hazırlanışı:
Yumurtaların kalıplarının hazırlanması; yumurtaların geniş olan taraflarından ufak bir delik açılır ve bir kasenin içine boşaltılır. Sudan geçirilerek kaynatmaya hazır hale getirilir. Ocak üzerinde tuzlu su hazırlanır. Yumurta kalıpları bu suda yaklaşık 30 dakika kaynatılır. Süre sonunda kurulama bezi serilmiş tezgah üzerine delik kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirilerek kurutulur. Kuruyan yumurta kalıplarının içi bir çay kaşığı sıvı yağ ile yağlanır


Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Brownie hamuru için Benmari usulü


Yumurta





Hazırlanan brownie hamuru yuvarlak duy ucu takılmış

