- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Orta
Malzemeler
1 su bardağı un
1/2 su bardağı badem unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 su bardağı yoğurt
3 büyük yumurta
1/4 bardak ayçiçek yağı
Krema için:
1,5 kg. süt
400 gr toz şeker
4 yumurta
300 gr un
1 çubuk vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için;
250 g çilek, dilimlenmiş
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Sünger Kekler Nasıl Yapılır?
Sünger Kekler Tarifi için;
Krema için, Sütü 100 gr şekerle birlikte kaynatın. 300 gr şekeri yumurtalarla beraber iyice çırpın. Kaynayan sütten yarım su bardağı alıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Çırpmaya devam ederek unu ilave edin. Tekrar yarım su bardağı süt ilave edin, akıcı bir karışım elde edin. Bu karışımı ve vanilya çubuğunu, süte ekleyerek karıştırarak pişirin.
Krema kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Altını kapatın. Biraz ılınınca tereyağını koyun, iyice karıştırın ve soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kuru malzemeleri bir kapta sıvı malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırın.
Daha sonra sıvı ve kuru malzemeyi birleştirin ve iyice karıştırın. Minik yuvarlak kek kalıplarını hafifçe yağlayın. 35 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
Piştikten sonra tel üzerinde soğuması için bekletin. Ortadan ikiye kesin. Krema sıkın. Çilek dilimlerini yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Malzemeler
1 su bardağı un
1/2 su bardağı badem unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 su bardağı yoğurt
3 büyük yumurta
1/4 bardak ayçiçek yağı
Krema için:
1,5 kg. süt
400 gr toz şeker
4 yumurta
300 gr un
1 çubuk vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için;
250 g çilek, dilimlenmiş
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Sünger Kekler Nasıl Yapılır?
Sünger Kekler Tarifi için;
Krema için, Sütü 100 gr şekerle birlikte kaynatın. 300 gr şekeri yumurtalarla beraber iyice çırpın. Kaynayan sütten yarım su bardağı alıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Çırpmaya devam ederek unu ilave edin. Tekrar yarım su bardağı süt ilave edin, akıcı bir karışım elde edin. Bu karışımı ve vanilya çubuğunu, süte ekleyerek karıştırarak pişirin.
Krema kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Altını kapatın. Biraz ılınınca tereyağını koyun, iyice karıştırın ve soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kuru malzemeleri bir kapta sıvı malzemeleri bir kapta birleştirip karıştırın.
Daha sonra sıvı ve kuru malzemeyi birleştirin ve iyice karıştırın. Minik yuvarlak kek kalıplarını hafifçe yağlayın. 35 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
Piştikten sonra tel üzerinde soğuması için bekletin. Ortadan ikiye kesin. Krema sıkın. Çilek dilimlerini yerleştirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.