Sultanreşat Pilavı Tarifi
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
8 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
250 gram köftelik kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
(ya da çekilmiş ekmek içi)
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tuzlu-ılık suda belettiğiniz pirinçleri süzün ve bol suyla yıkayın. Ardından, pilavı pişireceğiniz tencereye 4 yemek kaşığı tereyağını alın ve kızdırın. İçine pirinçleri atın ve yaklaşık 5 dakika kavurun.Ardından, tuzunu ilave edin ve 3 su bardağı kaynar haldeki et suyunu pirinçlerin üstüne ekleyin. Yaklaşık 3 dakika karıştırın ve altını kısıp kapağını kapatın. Pilavınızı bu şekilde 15-20 dakika pişmeye bırakın.Pilav pişerken, patlıcanın kabuğunu soyun ve zar büyüklüğünde olacak şekilde minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve patlıcanları bu yağda kızartın.Kızarmış patlıcanları bir havlu kağıdın üstüne alın ve fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.Domatesi yıkayın, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine doğradığınız domatesi ekleyin. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.Kıyma, galeta unu( ya da bayat ekmek kırıntısı), tuz ve karabiberi bir kapta güzelce karışıtırın ve yoğurun. Hazırladığınız bu köfte harcından misket büyüklüğünde minik minik köfteler yapın ve bu köfteleri, içerisine 2 yemek kaşığı un serpiştirdiğiniz bir kaba alın.Una bulanmış köfteleri, 1 yemek kaşığı tereyağını erittiğiniz bir tavada güzelce kızartın ve fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın.Yağı süzülmüş olan köfteleri, güzelce pişmiş olan domateslerin içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.Güzelce pişmiş ve demini almış olan pilavınızı bir servis tabağına alın. Üstüne kızartılmış patlıcanları ve onun da üstüne domatesli köfteleri yerleştirin. Kalan domatesli köftelerle de pilavınızın etrafını süsleyerek sıcak sıcak servis edin.
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
8 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
250 gram köftelik kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
(ya da çekilmiş ekmek içi)
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tuzlu-ılık suda belettiğiniz pirinçleri süzün ve bol suyla yıkayın. Ardından, pilavı pişireceğiniz tencereye 4 yemek kaşığı tereyağını alın ve kızdırın. İçine pirinçleri atın ve yaklaşık 5 dakika kavurun.Ardından, tuzunu ilave edin ve 3 su bardağı kaynar haldeki et suyunu pirinçlerin üstüne ekleyin. Yaklaşık 3 dakika karıştırın ve altını kısıp kapağını kapatın. Pilavınızı bu şekilde 15-20 dakika pişmeye bırakın.Pilav pişerken, patlıcanın kabuğunu soyun ve zar büyüklüğünde olacak şekilde minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve patlıcanları bu yağda kızartın.Kızarmış patlıcanları bir havlu kağıdın üstüne alın ve fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.Domatesi yıkayın, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın, bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve yağ eridikten sonra içine doğradığınız domatesi ekleyin. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin.Kıyma, galeta unu( ya da bayat ekmek kırıntısı), tuz ve karabiberi bir kapta güzelce karışıtırın ve yoğurun. Hazırladığınız bu köfte harcından misket büyüklüğünde minik minik köfteler yapın ve bu köfteleri, içerisine 2 yemek kaşığı un serpiştirdiğiniz bir kaba alın.Una bulanmış köfteleri, 1 yemek kaşığı tereyağını erittiğiniz bir tavada güzelce kızartın ve fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın.Yağı süzülmüş olan köfteleri, güzelce pişmiş olan domateslerin içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın.Güzelce pişmiş ve demini almış olan pilavınızı bir servis tabağına alın. Üstüne kızartılmış patlıcanları ve onun da üstüne domatesli köfteleri yerleştirin. Kalan domatesli köftelerle de pilavınızın etrafını süsleyerek sıcak sıcak servis edin.