- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Sultan Pilavı
Sultan Pilavı
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
10 adet kayısı
1 çay fincanı sarı kuru üzüm
100 gram badem
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
1 adet portakalın suyu
Tuz, karabiber,tarçın, yenibahar, şeker
Yapılışı:
Tavuk kuşbaşı doğranıp haşlanır. Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp en az yarım saat bekletilir . Tencereye 2 kaşık sıvıyağ konulur, yemeklik doğranan soğan , badem ve dolmalık fıstıkların yarısı ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur ve ıslatığımız pirinçler iyice yıkanıp ilave edilir. Tereyağ, çok küçük doğradığımız kayısılar, kuru üzümler ve tuz eklenip birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. 3 bardak tavuk suyuna 1 portakalın suyu eklenip bir taşım kaynatılıp pirinçlerin üzerine dökülür. Haşlanan tavuk eti, bir tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı yenibahar, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1/2çay kaşığı karabiber eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Bademlerin kalan yarısı teflon tavada yağsız kavrulup pilavın üzerine dökülerek servis yapılır .
Sultan Pilavı
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
10 adet kayısı
1 çay fincanı sarı kuru üzüm
100 gram badem
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
1 adet portakalın suyu
Tuz, karabiber,tarçın, yenibahar, şeker
Yapılışı:
Tavuk kuşbaşı doğranıp haşlanır. Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp en az yarım saat bekletilir . Tencereye 2 kaşık sıvıyağ konulur, yemeklik doğranan soğan , badem ve dolmalık fıstıkların yarısı ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur ve ıslatığımız pirinçler iyice yıkanıp ilave edilir. Tereyağ, çok küçük doğradığımız kayısılar, kuru üzümler ve tuz eklenip birlikte 5 dakika kadar kısık ateşte kavrulur. 3 bardak tavuk suyuna 1 portakalın suyu eklenip bir taşım kaynatılıp pirinçlerin üzerine dökülür. Haşlanan tavuk eti, bir tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı yenibahar, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1/2çay kaşığı karabiber eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Bademlerin kalan yarısı teflon tavada yağsız kavrulup pilavın üzerine dökülerek servis yapılır .