Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Süleymaniye Pilavı

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
Malzemeler

• 4 su bardağı baldo pirinç

• 50 gr. kuru üzüm

• 100 gr. ceviz içi

• 1 soğan

• 1 tatlı kaşığı yenibahar

• 1 tatlı kaşığı karabiber

• 1 tatlı kaşığı tarçın

• 7 bardak tavuk suyu veya et suyu

• 4 çorba kaşığı tereyağı

• tuz

Süleymaniye Pilavı Tarifi

Pirinci ayıklayın ve tuzlu suda bir saat bekletin. Bolca suda yıkayın ve süzün. Tereyağını tencereye koyun ve eritin. Küçük doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ve kuru üzümleri de ekleyin, kavurmaya devam edin. Kavrulan pirincin üzerine kaynamış suyu ve tüm baharatları tuzla birlikte ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ateşten alırken cevizi de ekleyin ve 10 dakika bekletin.
 
Üst Alt