Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sucuklu Hellim Peynirli Şiş

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
dmsjqbqbw.jpg


Malzemeler



  • 250 gr sucuk
  • 250 gr hellim peyniri
  • 7 adet köy biberi
  • 50 adet şişe domates
  • 3 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 6-10 dal fesleğen
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Lavaş


Yapılışı


Sucukları 1-1,5 cmlik dilimler halinde kesip, çıkan halkaları dört eşit parçaya bölün. 250 gr hellim peynirini aşağı yukarı sucuklarla aynı boyda olacak şekilde kesin. Bütün malzemelerin aynı boyda olmasına dikkat edin ki pişme süreleri eşitlensin. Hellim doğası gereği tuzlu bir peynir olduğu için biraz suda bekletin. Köy biberlerini 7 eşit parçaya kesin, eğer çeri domateslerin en küçüklerinden bulamazsanız onları da mutlaka ortadan ikiye kesin. Sonra sırası ile 1 parça köy biberi, 1 parça hellim, 1 adet çeri domates ve 1 parça sucuğu şişe geçirin ve ızgarada pişirin. Nerede bunun Refika dokunuşu derseniz de, tuzlu Antep fıstığından yapacağımız sos diyebilirim size. Havanın içinde 3 çorba kaşığı Antep fıstığını çok az tuz ve 6-10 dal fesleğen ile birlikte dövün. İçine 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bir çay kaşığı ile bu sostan lavaşın üzerine eşit aralıklar ile 6 kaşık koyun. Sanki tost yapar gibi diğer lavaşı da üzerine kapatın, elinizle iyice bastırarak pestonun yayılmasını sağlayın. Nefis sosunuz ile lezzetlendirdiğiniz lavaşlarınızı 6 parçaya kesin. Izgarada pişirdiğiniz şişi bu lavaşlara sarıp afiyetle yiyin.



~ Afiyet Olsun ~
 
Üst Alt