- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Şubat ayı hem kışın soğuğu, hem bizim vurdumduymazlığımız yüzünden sağlıksız geçer. Bu yüzden size Şubat ayında tüketmeniz gereken yiyecekleri hazırladık.
Kivi, İyi bir lif kaynağıdır. Ayrıca C ve E vitaminleri, potasyum açısından oldukça zengindir. Dilimleyerek salatalarda da kullanabilirsiniz.
Rezene, Sindirime yardımcı olan bu besin, aynı zamanda C vitamini, kalsiyum ve potasyum içerir. Rezene saplarını salatalarda kullanın. Makarna soslarında veya güveçlerde kullanabilirsiniz.
Bitter Çikolata, Makul miktarlarda yendiğinde sağlık için son derece faydalıdır. Antioksidan oranı yüksektir ve inflamasyonu azaltarak ruh halinizi düzenler. Sevgililer gününde birkaç parça yiyebilirsiniz. Taze çilek üzerinde olanlar oldukça romantiktir.
Karnabahar , C vitamini ve folik asit açısından oldukça önemli bir kaynaktır. Kalori, yağ ve sodyum açısından düşüktür. Salatasını yapabilir veya zeytinyağlı olarak pişirebilirsiniz. Haşlayıp etin yanında tüketebilirsiniz.
Mandalina, Antioksidan özelliği olan ve kanı temizleyen meyvelerden biridir. Damar sertliği ve felçte etkilidir. Ayrıca uykusuzluk çekenlere ve gribe iyi gelir.
Brüksel Lahanası , Kış aylarında beslenme uzmanlarının özellikle tavsiye ettiği sebzelerden biridir. Kansere karşı korur. Buharda pişirerek tüketilmesi en iyisidir. Ayrıca salatalara ekleyebilir veya zeytinyağlısını pişirebilirsiniz.
Kereviz, Karaciğere iyi gelen, kanı temizleyen, cinsel gücü arttıran ve ağrıları azaltan kereviz; A, C ve B vitamini açısından zengindir. Selenyum, bakır, çinko açısından da oldukça yüksek değerlere sahiptir. Sapını, kökünü ve yapraklarını farklı olarak tüketebilirsiniz.
Kivi, İyi bir lif kaynağıdır. Ayrıca C ve E vitaminleri, potasyum açısından oldukça zengindir. Dilimleyerek salatalarda da kullanabilirsiniz.
Rezene, Sindirime yardımcı olan bu besin, aynı zamanda C vitamini, kalsiyum ve potasyum içerir. Rezene saplarını salatalarda kullanın. Makarna soslarında veya güveçlerde kullanabilirsiniz.
Bitter Çikolata, Makul miktarlarda yendiğinde sağlık için son derece faydalıdır. Antioksidan oranı yüksektir ve inflamasyonu azaltarak ruh halinizi düzenler. Sevgililer gününde birkaç parça yiyebilirsiniz. Taze çilek üzerinde olanlar oldukça romantiktir.
Karnabahar , C vitamini ve folik asit açısından oldukça önemli bir kaynaktır. Kalori, yağ ve sodyum açısından düşüktür. Salatasını yapabilir veya zeytinyağlı olarak pişirebilirsiniz. Haşlayıp etin yanında tüketebilirsiniz.
Mandalina, Antioksidan özelliği olan ve kanı temizleyen meyvelerden biridir. Damar sertliği ve felçte etkilidir. Ayrıca uykusuzluk çekenlere ve gribe iyi gelir.
Brüksel Lahanası , Kış aylarında beslenme uzmanlarının özellikle tavsiye ettiği sebzelerden biridir. Kansere karşı korur. Buharda pişirerek tüketilmesi en iyisidir. Ayrıca salatalara ekleyebilir veya zeytinyağlısını pişirebilirsiniz.
Kereviz, Karaciğere iyi gelen, kanı temizleyen, cinsel gücü arttıran ve ağrıları azaltan kereviz; A, C ve B vitamini açısından zengindir. Selenyum, bakır, çinko açısından da oldukça yüksek değerlere sahiptir. Sapını, kökünü ve yapraklarını farklı olarak tüketebilirsiniz.