Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şu An Kullanılan İşletim Sistemlerinin %25 Hala Windows 7'dir....!

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,230
Windows-7.png

Windows 7'nin genişletilmiş destek döneminin sonuna gelmesinden bu yana neredeyse beş ay geçti, yani genişletilmiş güvenlik güncelleştirmeleri (ESU) alan kullanıcılar, işletmeler ve eğitim müşterileri. Buna rağmen, saygın işletim sistemi hala Windows 10'un arkasındaki en popüler ikinci işletim sistemidir ve pazarın yaklaşık yüzde 25'ini kaplamaktadır

İnanması zor, Windows 7 2009'da yayımlandı ve Ocak 2015'te genişletilmiş destek aşamasına girdi ve kullanıcıların önümüzdeki beş yıl boyunca hala ücretsiz kritik güvenlik yamaları, hata düzeltmeleri ve teknik destek almalarını sağladı.

Bu yıl 14 Ocak'ta uzatılmış destek süresi sona erdi. ESU'lar hala tüm Windows 7 Professional ve Windows 7 Enterprise müşterileri tarafından kullanılabilir durumda, ancak Microsoft makine başına 25 $ (Enterprise) veya 50 $ (Pro) ücret alıyor ve bu fiyatlar her yıl artacak.

Normal Windows 7 ler artık yeni keşfedilen güvenlik açıkları için yamalar almadığından, siber saldırılar nedeniyle giderek daha fazla risk altında - İngiltere'nin Ulusal Siber Güvenlik Merkezi, kullanıcıları internet bankacılığı ve hatta e-postalar için Windows 7 kullanmamaları konusunda uyardı. Ancak NetMarketShare'e göre, Wndows 7 kullanıcı sayısı Ocak ayından bu yana neredeyse hiç değişmedi, işletim sistemi hala PC'lerin neredeyse dörtte birinde (yüzde 24.28) kullanılıyor.

2020-06-03-image-13.jpg

On iki ay önce, Windows 7 pazarda yüzde 35'lik bir paya sahipti, bu yüzden artık desteklenmeyen on yıllık bir işletim sistemi için yüzde 10'luk bir düşüş hiç de fena değil. Peki neden bu kadar çok kişi Windows 10'a yükseltmek istemiyor?

1. Gizlilik endişeleri
2. Windows 10’un güncellemelerinin neden olduğu sayısız sorun
3. Bazı işletmelerin güncelleme durumu yeterli değil ve birçok kişi sadece Windows 7'yi tercih ediyor.

Windows 10, payını yüzde 57.83'e çıkardıktan sonra üst sıradaki konumunu güçlendirmeye devam etti. Mart ayında Microsoft, en son işletim sistemini çalıştıran bir milyar cihaz hedefine ulaştı. Ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan% 3,17'ye ulaşan Linux yavaş yavaş ilerliyor.

Kaynak Site :
Kod:
https://www.techspot.com/news/85480-windows-7-used-quarter-all-pcs.html

Üst Alt