Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Spastik Çocuk Tanısı ve Tedavisi...

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Zor doğum, erken doğum, düşük doğum ağırlığı olan bebekler, doğum sonrası küvöz bakımı gerektiren bebekler, gebeliklerinde ciddi tıbbi sorun yaşamış annelerin bebekleri, yaşamın ilk yıllarında gelişmelerinde bir aksama veya gerileme gözlemlenen bebekler spastisite açısından risk grubunada bulunuyor. Bu tip çocuklar tanıyı bu konuda deneyimli çocuk nörolojisi uzmanı koyuyor. BeyinMR'ı çekilerek ve gelişim testleri uygulanarak tanı kesinleştiriliyor.

Tedavisi Nası Yapılır?
Spastik çocukların tedavisi, bu konuda çalışan ve sahalarında uzmanlaşmış, deneyimli kişiler tarafından yürütülüyor. Bu ekipte doktor veya doktorlar, ----oterapist, özel eğitimci, konuşma terapisti ve sosyal danışman bulunuyor. Spastik çocukların tedavi planlanması yaşam boyu devam ediyor. Tedavide ilaçlardan, rehabilitasyondan ve çeşitli cerrahi yöntemlerden yararlanılıyor.

İlaç Tedavisinin Etkinliği
Spastisiteye eğer epilepsi de eşlik ediyorsa kas sertliğini azaltmaya yönelik ilaçlarla öğrenme bozuklukları, psişik problemler ve uyku bozuklukları için kullanılan ilaçlardan da tedavide yararlanılıyor.

Ortopedik Tedavi
Spastik çoçuklarda kaslardaki aşırı gerginlik veya istem dışı kasılmalara bağlı değişik deformitelergörülebiliyor. Bunlar, kalça çıkığı, dizlerde bükülme, bacaklarda içe dönme, ayaklarda parmak ucu yürüme, içe dönme, taban çökmesi, bel ve sırtta eğrilik olarak sayılabilir.Spastik çocuklarda dik durma pozisyonun korunması, fiziksel gücün arttırılması, dengenin geliştirilmesi, ayak, el, bacak gibi vücut kısmlarının birbirinden bağımsız kullanılmasının sağlanması için ortopedik yöntemlerden yararlanılıyor. Bu yöntemler dengenin geliştirilmesi, eklemklerin hareketlilğinin sağlanması, kasların normal boylarının -korunması ve hareketler arasındaki uyumun sağlanmasında da önemli bir rol oynuyor.

Ortopedik Ameliyatlar
Ameliyatlar kemik şekli bozuklukları veya kaslardaki kısalmalarsonucu şekil bozukluğu veya yürüme, oturma zorluğu bulunan çocuklarda uygulanabiliyor. Kemik ve kasların büyümesi nedeni ile eğer çok hızlı gelişen bir deformite mevcut değilse beş yaşından önce genellikle ameliyat önerilmiyor.Erken yapılan ameliyatları takiben şekil bozuklukları tekrarlayabiliyor.Ancak ihmal edilen çocuklarda da düzeltilmesi çok güç olan şekil bozuklukları oluşabiliyor.
 
Üst Alt