Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sosyal Kurum Nedir?

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -894

33323d1355915033-sosyal-kurum.jpg
Sosyal Kurum Nedir : Birbirleriyle sosyalilişki ve etkileşim halinde bir arada bulunan insanların, toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini ve bu davranışların kurallarını belirleyen, kişilere belli şekillerde davranışlarda bulunması için zorlayıcı etkide bulunan, aralarında birlik ve bütünlük olan, uyumlu ve örgütlü bütünlerdir. Aile, eğitim, din, hukuk,ekonomi, yönetim, devlet kurumları.

Sosyal Kurumların Özellikleri

- Toplumun ihtiyaçlarını karşılarlar.
- Beli misyon ve vizonları vardır.
- Bellirli kuralları vardır.
- Alt katman ve üst katman yöneticileri vardır.
- Eğitim verirler.

Sosyal Kurumların Amacı

Sosyal
kurumlar yada örgütler, toplum içinde yaşayan bireylerin yaşam haklarını güvence altına almak ve korumak bu hakları geliştirmek amacı ile faaliyet gösteren kurumlardır.Sosyal Kurum Örnekleri ;
Çocuk Esirgeme Kurumu, Darülaceze, Yaşlılar Evi, Kadın Sığınma Evleri, gibi kurumlar ile Darüşşafaka gibi eğitim kurumları örnek verilebilir. Bu kurumlar devlet tarafından kurulan, korunan ve desteklenen kurumlardır.

Üst Alt