Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Soslu Deniz Börülcesi Salatamız için bize gerekli olan malzemeler;
1 çorba kaşığı kadar ceviz içi
Yarım kilo kadar deniz börülcesi
2 tane orta boy domates
6 su bardağı kadar su
1 çay kaşığı kadar hardal
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kadar sirke
1 çorba kaşığı kadar su
3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
Hazırlanışı
Yarım kilo kadar olan börülcelerimizi ayıkladıktan sonra kök kısımlarını kesiyoruz. Domateslerimizi soyduktan sonra küp şeker boyutlarında doğruyoruz. Büyükçe bir tencere alarak içerisine 6 su bardağı kadar suyu koyup kaynatıyoruz ve daha sonra börülceleri kaynayan suya ilave ediyoruz. Tenceremizi kapağını açmadan 15 dakika kadar haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanan börülcelerimizi tenceren alıp suyunu süzdükten sonra kök kısımlarındaki iplik şeklinde olan şeffaf kısmı elimizle çekerek alıyoruz. Ayıklamış olduğumuz börülceleri servis edeceğimiz tabağın içerisine alıp üzerlerine doğradığımız domatesleri ve cevizleri serpiştiriyoruz. Sosumuz için, hardalımızı bir kaşık ile küçük bir kapta su katarak eziyoruz. Bu işlemi yaparken çırpma telini kullanırsak oldukça kolay olacaktır. Üzerine sirkeyi, zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu ilave edip iyice birbirlerine karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosumuzu börülcelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Soslu Deniz Börülcesi salatası servise hazırdır.
Afiyet olsun.
1 çorba kaşığı kadar ceviz içi
Yarım kilo kadar deniz börülcesi
2 tane orta boy domates
6 su bardağı kadar su
1 çay kaşığı kadar hardal
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kadar sirke
1 çorba kaşığı kadar su
3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
Hazırlanışı
Yarım kilo kadar olan börülcelerimizi ayıkladıktan sonra kök kısımlarını kesiyoruz. Domateslerimizi soyduktan sonra küp şeker boyutlarında doğruyoruz. Büyükçe bir tencere alarak içerisine 6 su bardağı kadar suyu koyup kaynatıyoruz ve daha sonra börülceleri kaynayan suya ilave ediyoruz. Tenceremizi kapağını açmadan 15 dakika kadar haşlanmaya bırakıyoruz. Haşlanan börülcelerimizi tenceren alıp suyunu süzdükten sonra kök kısımlarındaki iplik şeklinde olan şeffaf kısmı elimizle çekerek alıyoruz. Ayıklamış olduğumuz börülceleri servis edeceğimiz tabağın içerisine alıp üzerlerine doğradığımız domatesleri ve cevizleri serpiştiriyoruz. Sosumuz için, hardalımızı bir kaşık ile küçük bir kapta su katarak eziyoruz. Bu işlemi yaparken çırpma telini kullanırsak oldukça kolay olacaktır. Üzerine sirkeyi, zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu ilave edip iyice birbirlerine karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosumuzu börülcelerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Soslu Deniz Börülcesi salatası servise hazırdır.
Afiyet olsun.