GEREKLİ MALZEMELER
2 adet alabalık
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 defne yaprağı
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
100 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Soslu Alabalık tarifi
Alabalıklar ayıklanıp yıkanır. Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür. Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur. Tencereye ko¬nulur. Etrafına piyazlık doğranmış soğan ve defne yaprağı ko¬nur. Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir. Balıklar fırın tepsisi¬ne alınır. Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos ya¬pılır. Balıkların üzerine dökülür. En üstüne kaşar peyniri ren¬desi serpilir. Firma verilir. .1,5-20 dakika pişirilir. Pişince dere-otu serpilip servis yapılır.
2 adet alabalık
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 defne yaprağı
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
100 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Soslu Alabalık tarifi
Alabalıklar ayıklanıp yıkanır. Her balık fileto çıkarılıp 4′e bölünür. Tuz ve kırmızı toz biberle ovulur. Tencereye ko¬nulur. Etrafına piyazlık doğranmış soğan ve defne yaprağı ko¬nur. Kapağı kapatılıp 10 dakika pişirilir. Balıklar fırın tepsisi¬ne alınır. Tencerede kalan karışıma süt ve un eklenip sos ya¬pılır. Balıkların üzerine dökülür. En üstüne kaşar peyniri ren¬desi serpilir. Firma verilir. .1,5-20 dakika pişirilir. Pişince dere-otu serpilip servis yapılır.