Cohen
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- 66
son sevgiydin
Kirpiklerimde dağlanan son sevgiydin ölmeden önce gözlerimde;
Kalemimden akan mürekkebim yüreğimin kapısının bir çift bağcığı gözlerindi görmediğin;
Kördüğümdüm oysa saçlarında parmaklarında yaşam bulan kaydırağımdı bütün çocukluğum;
Öldürdüğün bir tutam papatyaydı avuçlarında soldurduğun sevinçlerimdi söndürdüğün dizlerimin feriydi gökyüzüne bıraktığın balonlarım çocukluğumdu.
Sevgiydin yüceydin ve önemliydin bu yollara düşüp dizlerimi kanatmadan önce;
Yakan topum çelik çomağım uçurtmam en renkli bilyelerimdin;
Bir sinema perdesinden kayan Belgin Doruk yine bir sineme filminde; Al Yazmalım Türkan Şoray; ve müzik öğretmeninin aşkı Filiz Akın oluyordun benim Cilalı İbo olduğumda. Çoğu kez Sami Hazinses'tim; Derdimi kimlere desem başımı alıp nere gitsem bu aşk beni öldürecek candan mı yardan mı geçsem;; Derken hazin sonuna Sami Hazinses'in aslında Vizontele Tuuba; nın el sallayan köyün delisi oluyordum her uğurladığımda seni ve her otobüsün arkasından baktığımda biraz daha deliriyordum.
Yüreğimde yanan son aşktın sen çocukluğumu öldürmeden önce;
Güler geçerim sardunyalarından
Ağlar sinerim rüyalarından
Bakışlarından utanır söyleyemem
Saklanır gizlenirim usul adımlarından
Ve bir gün susar giderim hayatından.
Kirpiklerimde dağlanan son sevgiydin ölmeden önce gözlerimde;
Kalemimden akan mürekkebim yüreğimin kapısının bir çift bağcığı gözlerindi görmediğin;
Kördüğümdüm oysa saçlarında parmaklarında yaşam bulan kaydırağımdı bütün çocukluğum;
Öldürdüğün bir tutam papatyaydı avuçlarında soldurduğun sevinçlerimdi söndürdüğün dizlerimin feriydi gökyüzüne bıraktığın balonlarım çocukluğumdu.
Sevgiydin yüceydin ve önemliydin bu yollara düşüp dizlerimi kanatmadan önce;
Yakan topum çelik çomağım uçurtmam en renkli bilyelerimdin;
Bir sinema perdesinden kayan Belgin Doruk yine bir sineme filminde; Al Yazmalım Türkan Şoray; ve müzik öğretmeninin aşkı Filiz Akın oluyordun benim Cilalı İbo olduğumda. Çoğu kez Sami Hazinses'tim; Derdimi kimlere desem başımı alıp nere gitsem bu aşk beni öldürecek candan mı yardan mı geçsem;; Derken hazin sonuna Sami Hazinses'in aslında Vizontele Tuuba; nın el sallayan köyün delisi oluyordum her uğurladığımda seni ve her otobüsün arkasından baktığımda biraz daha deliriyordum.
Yüreğimde yanan son aşktın sen çocukluğumu öldürmeden önce;
Güler geçerim sardunyalarından
Ağlar sinerim rüyalarından
Bakışlarından utanır söyleyemem
Saklanır gizlenirim usul adımlarından
Ve bir gün susar giderim hayatından.