Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Somonlu Kabak Mücveri, Kayısı Sosu İle Tarifi

NunveyLa

ßir Tarafta güLüşün var,Sırtımda kanLı ßıçağın..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Ara 2012
  • Mesajlar
    4,143
  • MFC Puanı
    312
432804080693.jpg


Malzemeler
500 gram kabak
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 adet soğan
200 gram un
100 gram patates unu
(Hazır pürelik un)
150 gram somon füme
150 gram beyaz peynir
4 adet yumurta
100 gram süt
Yarım demet dereotu
1 tutam pulbiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kayısı sosu için:
250 gram kuru kayısı
100 gram domates suyu
1 çorba kaşığı acılı ketçap
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı sos
Somonlu Kabak Mücveri, Kayısı Sosu İle Yapılışı
KAYISI sos için kayısıları 8-10 dakika kaynatıp süzün. Diğer malzemeleri ekleyip mikserden geçirin ve soğutun. 1 Soğanı çok ince kıyıp, sarmısak ve tereyağıyla birlikte soteleyin. Karışımı soğuması için kenara alın. 2 Kabakları temiz bir beze rendeleyin. 3 Bezi sıkıca sararak suyunu sıkın. Rendelenmiş kabağı derince bir kaba alın. 4-5 Üzerine un, patates unu, küp kesilmiş somon füme, rendelenmiş peynir, yumurtalar, süt, ince kıyılmış dereotu, pulbiber ve tuzu da ekleyin. 6 Bütün malzemeyi yoğurun. 7-8 İki çorba kaşığı ile karışımdan parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Kayısı sosu ile servis yapın.
 
Üst Alt