OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
– 400 gr kuzu böbreği
– 1 çay kaşığı tuz – 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Soğan salatası için;
– 4 adet orta boy beyaz kuru soğan – 1 çay kaşığı tuz – 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber – 1 yemek kaşığı sumak
– 1 demet maydanoz – 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Böbrekleri ortalarından koparmadan kesin. Zarını çıkarıp atın. Bıçakla uzunlamasına birkaç yerinden çizin. Böylece böbreklerin içi de pişecektir. İsterseniz yağlı kısımlarını da temizleyebilirsiniz. Kömür ızgarasını hazırlayın. Böbrekleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Pişmesine yakın tuz ve kırmızı biberi serpiştirin.
Diğer taraftan, soğan salatasını hazırlamak için; kuru soğanları ikiye bölüp yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Üzerine tuz, sumak ve kırmızı pulbiberi serpiştirip ovalayarak yumuşatın. Salatayı servis tabağına aktarıp üzerine incecik kıyılmış maydanozu serpiştirin.
Son olarak limon suyunu da gezdirin. Böbrekleri soğan salatası üzerinde sıcak sıcak servise sunun.