-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Malzemeler:
- 1 kg kıyma (kuzu-dana karışık, yağlı kıyma olursa daha lezzetli olur)
- 2 kg küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Kıyma, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğrulur (ben minik bir soğan doğradım çok lezzetli oldu ama aslında patlıcan kebabı gibi sadece et ve baharat yoğruluyor ) Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur (kabuklu pişmesi kebabın özelliği ) . Bol suda yıkanır. Resimde görüldüğü gibi boyuna kesilir (ama dip kısmı tam kesilmez )
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Soğanın arasına koyulur. Tepsiye dizilir. Üzerine nar ekşisi, tuz, su ve zeytinyağı ile sos yapılır, gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 220-240 derece arasında köfteler kızarıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirilir