Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
Konum
Maldivler??
  • Üyelik Tarihi
    28 Şub 2020
  • Mesajlar
    24,446
  • MFC Puanı
    200,440
yemek.com


KAÇ
KİŞİLİK​

6 kişilik

HAZIRLAMA
SÜRESİ​

20 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ​

25 dakika

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg. kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
  • 2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)
  • 3 adet köy biberi(doğranmış)
  • 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.
  2. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.
  3. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.
  4. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  5. Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.
  6. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

Sac Kavurma Tarifinin Servis Önerisi​

Pilav yardımıyla sunumunuzu güçlendirebileceğiniz gibi salata, ayran gibi yardımcılarla da nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz.
 

Tokyo

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir.
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    3 Haz 2020
  • Mesajlar
    6,256
  • MFC Puanı
    72,460
yemek.com


KAÇ​

KİŞİLİK​

6 kişilik

HAZIRLAMA​

SÜRESİ​

20 dakika

PİŞİRME​

SÜRESİ​

25 dakika

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg. kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
  • 2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)
  • 3 adet köy biberi(doğranmış)
  • 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.
  2. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.
  3. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.
  4. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
  5. Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.
  6. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

Sac Kavurma Tarifinin Servis Önerisi​

Pilav yardımıyla sunumunuzu güçlendirebileceğiniz gibi salata, ayran gibi yardımcılarla da nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Off off offf Allah'tan kahvaltıyı yeni yaptım :Ddddd
 
Üst Alt