KAÇ
KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA
SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
25 dakika
Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kg. kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
- 2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)
- 3 adet köy biberi(doğranmış)
- 2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin.
- Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.
- Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.
- Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.
- Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.
Sac Kavurma Tarifinin Servis Önerisi
Pilav yardımıyla sunumunuzu güçlendirebileceğiniz gibi salata, ayran gibi yardımcılarla da nefis bir sofra hazırlayabilirsiniz.