-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Şöbiyet Tatlısı tarifi Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
300 gr. çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz
350 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
300 gr. çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz
350 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
- Bir kaç damla limon suyu
- Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.
- 8 kat yufkayı 8 cm. karelik parçalara bölün.
- Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.
- Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.
- Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
- Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.
- 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.
- Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin.