Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sizce nerede o eski bayramlar?

Shameless

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
- Adetlerimiz unutuluyor mu? Neden ve ne yapmalıyız unutmamak unutturmamak adına?

- Halkın gelir düzeyi eskisi gibi bayramların yaşanmasını engelleyen bir faktör mü?

- Şimdi ki bayramlarda neler yapıyorsunuz? Eskisi gibi hâz alıyor musunuz?

Fikirlerinizi alalım....

PoiSonGirL

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    35
Birincisi maddi zorluklar. 4 kisilik bir aile oldugunu dusunelim yol parası özellikle asgari ucretli aileleri cok cok zorlar ki zaten Türkiye'de cogu kisi maalesef asgari ücrete tabii tutuluyor, ikincisi artık bayramlarda da insanlar calısıyor, özel sektörde tatil matil kalmadı. Ücüncüsü ise simdi bayramlar yaz tatiline geliyor ve insanların cogu tatile gitmeyi tercih ediyor. Ben sahsen artık bayram mı degil mi anlayamıyorum, bana normal bir günmüs gibi geliyor, sanırım büyüksehirlerde yasayan bizler bunu en cok hissedenlerizdir. Kücük sehir, ilce ve köylerde kimbilir belki de bayramlar eski sıcaklıgıyla devam ediyordur..

Euphoria

adın cennet, gözlerin bahar ...
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    28
@PoiSonGirL 'n dediklerine katiliyorum. Buna sebep bircok neden daha da vardir..

Gelisen Teknoloji ve tembellesen insanlar. Eskiden Büyükler ziyaret edilir, Büyüklerin ellerinden kücüklerin gözlerinden denilerekten bayramlasilirdi. Simdi ise eline aliyorsun bir Telefonu, ekliyorsun bütün Rehberini, yazdigin 160 Harflik "Bayram Mesaji" gidiyor aninda herkese, cogu bunu bile Internet den bile hazir aliyor, neyse ...

"Modern" olmak altinda Adet ve Geleneklerimiz kayboluyor.

View

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
nerde o eski bayramlar evet lafı fazla uzatmadan bayramlar aynı bayramlar değişen tek fark insalardır
wpid-wp-1437117298002.jpeg

Penguen dergisinden Alıntıdır.

Lie

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2
Yaşama sevinciyle, bayrami yaşatmak eş orantili neredeyse. İcinde güzel şeyler varsa, güzel şeyleri yaşamak ve yaşatmak icin cabalarsin.

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
+su nerde?
-inek içti
+inek nerde?
-dağa kaçtı
+dağ nerde?
-yandı bitti kül oldu.

LaiLa

Az İnsan.. Çok Huzur.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    368
Değerlerimizden uzaklaşıyoruz yavaş yavaş.. Kan kaybı gibi...Ne kadar teknoloji bolluğu insanlarda o kadar tembelleşme moduna girip uzaklaşmaya itiyor. İnsanlar iletişimsizlik yaşamaya başladıgı için değerlerimizi sevdiklerimizi yitirdiğimizi farkedemiyoruz.. Evet eski bayramları özlüyorum bayram günleri hediye olarak mendil dağıtan teyzeyi.. Ne güzeldi... İnsanlardır değiştiren hayatın akışını, kendimizi suçlamalıyız hayatı zamanı değil! Paylaşım için sağ ol canım.

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

Annemle babamdan sonra hiç bayramım olmadı, büyüdüm.
Ve bayramların çocuklar için olduğunu öğrendim.

BaksanaBi

Türkler öyle bir millettir ki, Hayatta bir tane bi
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    440
aynen ya bitti.

Üst Alt