• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sivil Havacılığın En Güçlü Halkasıyız"

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
istikbal-goklerdedir.jpg

''Sivil Havacılığın En Güçlü Halkasıyız"

Sivil Havacılıkta Bölgesel İşbirliği Projesini Hayata Geçiren Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, "Sivil Havacılıkta İşbirliği Ağları Kurduk.

Özellikle son dönemde yapılan bölgesel işbirliği anlaşmaları ile gündeme gelen Türkiye, dünya havacılık sektörünün Yükselen yıldızları arasında yer alıyor. Çin, Hindistan ve Brezilya'dan sonra havacılık sektöründe en hızlı büyüyen ülke olarak gösterilen Türkiye'nin havacılık alanında yurt dışındaki yatırımları 10 milyar dolara ulaştı.

Sivil havacılık sektöründeki gelişmeler, Türkiye'nin bölgedeki konumu ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılında havacılık sektöründeki hedeflenenler, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru tarafından düzenlenen, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TOSHID) yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.


Sivil Havacılıkta Bölgesel İşbirliği Projesi çerçevesinde temelini attıkları 7 bölgesel oluşum ile Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada lider konuma yükseldiğini söyleyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, "Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın sivil havacılığın gelişmesi yönünde ortaya koyduğu büyük irade sonucunda sivil havacılığımız çağ atladı. Sayın Bakanımızın önderliğinde bölgesel oluşumlar ile sivil havacılıktaişbirliği ağları kurduk. Bulunduğumuz coğrafyada havacılığın en güçlü halkası olduk" şeklinde konuştu.


KEİ, D-8, TRACECA, AKDENİZ, RSOO, AFCAC ve T-MAG ülkeleriyle bölgesel işbirliği toplantıları düzenleyerek 130 ülke ile görüşme yaptıklarını 79 ülke ile de çoklu işbirliği anlaşması yaptıklarını kaydeden Genel Müdür Arıduru; "Avrupa'da iç pazarı en hızlı büyüyen ülkeyiz. Bundan daha önemli olanı ise bölgesel işbirliği anlaşmaları ile Akdeniz, Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Karadeniz'deki sivil havacılık pazarlarına erişim imkanını elinde bulunduran 79 ülkeyle bu konuda anlaşma sağlamış çok güçlü bir Türkiye var. Artık masaya yumruğumuzu vurabiliyoruz" dedi.

Havacılığın en güçlü halkası ve bölgesel işbirliklerinin öncüsü.

Türkiye'nin eğitim ve bakım konularında bölgesel güç olması adına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 79 ülke ile çoklu işbirliği anlaşması yapıldı. Öte yandan, yine söz konusu hizmetlerin geliştirilmesi adına pek çok proje hayata geçirildi.

Bu projeler kapsamında Türkiye'nin bölgesinde uçak bakım ve eğitim merkezi olma hedefinin gerçekleştirilerek ülke ekonomisine katkı sağlanması, bölgesel işbirlikleriyle bulunduğumuz coğrafyadaki ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi, Türk sivil havacılık sektöründe yer alan işletmelerin toplantılara katılımı sağlanarak, bu ülkelerdeki yatırım imkanlarının önünün açılması ve uluslararası arenada üyesi olunan havacılık örgütleri içinde SHGM'nin etkinliğinin ve bölgesel işbirliği oluşumlarının artırılması amaçlanıyor.

Bu sayede bakım ve eğitimin yanı sıra sivil havacılık düzenlemeleri, havaalanı yatırımları, havacılık yönetimi, hava sahası yönlendirmeleri, insan kaynakları, bakım, eğitim ve yer hizmetleri gibi pek çok alanda yapılan anlaşmalarla sivil havacılık alanında ülkemizden çok daha geride olan ülkelerin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin sağlanması hedefleniyor..


Kaynak:Link Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

 
Üst