Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şişe İçindeki Bahçe

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Şişe içinde en uygun olan kavanozlar, geniş ağızlı ve yeşilimtırak renkte olanlardır. Kavanozlar ev bitkilerinin yetişmeleri için ideal birer ortamdır. Kuraklıktan, hava kirliliğinden, dumandan etkilenmezler ve ani sıcaklık değişimlerine karşı muhafazalıdırlar. Kavanozlar içindeki atmosferin dengesi idealdir ve bu dengeyi sağlamak için direkt güneş ışığına değil de bol ışık alabileceği yere konmalıdır. Bu nedenle kavanoz bahçelerini sık sık sulamak gerekmez, her altı ayda bir miktar suyun bitkilere püskürtülmesi kafi gelmektedir.


Şişenin doldurulmasına başlamadan önce iyice yıkanması ve kurulanması gerekir. Tabana birkaç cm yüksekliğinde çakıl koyulur. En iyi yol, kartondan yapılmış bir huni ile çakılın şişenin tabanına dökülmesidir. Şişe, kırılmaması için meyilli tutulmalıdır. Huni yardımıyla içeriye kompost ilave edilir. Toprak karışımını kendiniz yapmak isterseniz, iki kısım yaprak çürüntüsü, bir kısım torf ve bir kısım dişli kum ile karıştırılmalıdır.


Ekim güç gibi görünse de inceliklerine dikkat edildiği sürece zor değildir. Öncelikle kompost içinde bitkiler için küçük çukurlar açılır. Bitkiler, dikkatlice döndürülerek bu çukurlara yerleştirilip kökler etrafındaki toprak sıkıştırılır.


En uzun bitkilerin ortada, daha küçük bitkilerin kenarlara yerleştirilmesi, şişe bahçelerinin düzenlenmesinde en önemli kuraldır.


Kavanozdaki hava, odadaki havadan çok fazla farklı olmamalıdır. İçine yeterli havanın dolması için kapağı açık bırakılmalıdır. Bu işlem bazen birkaç hafta sürer.


Çürüyen ve solan bitkileri veya yaprakları kesmek için uzun çubuğa bağlı bir tıraş bıçağı kullanmak oldukça pratiktir.
 
Üst Alt