Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sinop Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kuruluş 29 Mayıs 2007

Tür Devlet

Eğitim dil(ler)i Türkçe, İngilizce

Rektör Prof. Dr. Recep BİRCAN

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun DİLEK Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ

Akademik personel 288

Akademik birimler 2 enstitü 4 fakülte 2 yüksekokul 5 meslek yüksekokulu Rektörlüğe bağlı diğer birimler

Konum Sinop, Türkiye

Web sitesi sinop.edu.tr

Sinop Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Sinop ilinde bulunmaktadır.
1 Ocak 2012 itibariyle toplam lisans ve önlisans öğrencisi sayısı: 4147 , yükseklisans öğrencisi sayısı: 55 , doktora öğrencisi sayısı: 19'dur.

Genel Bilgiler

Sinop Üniversitesi, 2007'de kurulmadan önce, mevcut fakülteleri ve yüksekokulları Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlıydı.
Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olarak 1983/1984 öğretim yılında kurulan Su Ürünleri Yüksekokulu, 1986 yılında Sinop' a aktarılmasıyla Sinop'taki ilk yükseköğretim kurumu olmuştur. 1992 yılındaki kanun ile Su Ürünleri Fakültesi ismini almıştır. 1998 yılında, Sinop merkeze 14 km uzaklıktaki Akliman Mevkiinde inşaa edilmiş yeni binasına taşınmıştır. Ülkemizdeki en önemli üç Su Ürünleri Fakültesi'nden biridir. Diğerleri İstanbul Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'ndeki fakültelerdir.

Eğitim Fakültesi 1999 yılında ve Fen-Edebiyat Fakültesi 2000 yılında eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Şuan Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi'nde ek bina inşaatları vardır. Ayrıca Sinop Havaalanı yakınında bitimi 2023 yılı olarak belirtilen bir kampüs inşaatı da vardır. Bu alana şu sıralar Karadeniz'in ilk Merkez Labaratuvarı kurulmaktadır.

Akademik Personel Sayıları

(1 Ocak 2012 itibariyle)

Su Ürünleri Fakültesi
Profesör: 7 , Doçent Doktor: 7 , Yardımcı Doçent Doktor: 20 , Uzman: 2 , Öğretim Görevlisi: 1 , Araştırma Görevlisi: 24

Fen-Edebiyat Fakültesi
Profesör: 2 , Doçent Doktor: 2 , Yardımcı Doçent Doktor: 21 , Öğretim Görevlisi: 5 , Araştırma Görevlisi: 21

Eğitim Fakültesi
Profesör: 1 , Doçent Doktor: 1 , Yardımcı Doçent Doktor: 15 , Öğretim Görevlisi: 10 , Okutman: 10 , Araştırma Görevlisi: 2

Boyabat İİBF
Yardımcı Doçent Doktor: 3

Sağlık Yüksekokulu
Yardımcı Doçent Doktor: 1

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Yardımcı Doçent Doktor: 2

TOPLAM
Profesör: 10 , Doçent Doktor: 10 , Yardımcı Doçent Doktor: 63 , Öğretim Görevlisi: 82 , Araştırma Görevlisi: 95 , Okutman: 15 , Uzman: 4
TOPLAM Öğretim Elemanı Sayısı: 279

İdari Personel Sayıları

(1 Ocak 2012 itibariyle)
Genel İdari Hizmetler: 146 , Teknik Hizmetler: 35 , Sağlık Hizmetleri: 5 , Yardımcı Hizmetler: 14
TOPLAM İdari Personel Sayısı: 200

Akademik birimler

Fakülteler

Eğitim Fakültesi

Okul Öncesi Öğretmenliği
Sınıf Öğretmenliği
Fen Bilgisi Öğretmenliği
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

Fen-Edebiyat Fakültesi

Biyoloji
İstatistik
Matematik
Türk Dili ve Edebiyatı

Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Mühendisliği
Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi [değiştir]
İşletme

Yüksekokullar

Sinop Sağlık Yüksekokulu

Hemşirelik

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

(2012/2013 Eğitim-Öğretim Yılında Öğrenci Alacaktır.)

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Konaklama İşletmeciliği

Meslek Yüksekokulları

Sinop Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Programcılığı

Elektrik

Makine

Mekatronik

Muhasebe ve Veri Uygulamaları

Gerze Meslek Yüksekokulu

Tekstil Teknolojisi

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Bilgisayar Programcılığı

Boyabat Meslek Yüksekokulu

İnşaat Teknolojisi

Harita ve Kadastro

Tekstil Teknolojisi

Ayancık Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Programcılığı

Elektronik Teknolojisi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü (Eğitim-Öğretime açılması için çalışmalar devam etmektedir.)

Rektörlüğe Bağlı Birimler

Farabi Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus

Bilgi Edinme Birimi

Bimer

ÖSYM İl Temsilciliği

İdari Birimler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

İdari Mali İşler Daire Başkanlığı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Personel Daire Başkanlığı

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

Hukuk Müşavirliği

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

2012 Yılı Bütçesi

Personel Giderleri: 17.598.000 TL

Diğer Cariler: 7.250.000 TL

Yatırımlar (İnşaat): 14.798.000 TL

Yatırımlar (Makina-Tehçizat ve Diğer): 5.372.000 TL

TOPLAM: 45.018.000 TL

Ayrıca bilimsel projeler için 149.000 TL ödenek alınmıştır.

Üst Alt