Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Simit Kebabı

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,580
  • MFC Puanı
    29,008
MALZEMELER
5-6 kişilik Her mevsim
1 kg kebaplık zırh kıyması
(1½ tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
1 bardak simit (ince bulgur)
1 bardak ılık su
1 küçük baş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber

Gaziantep’te köftelik ince bulgura simit denir.
İstenirse içine kuru nane ve sarımsak yerine mevsiminde tazeleri de kullanılabilir.
Arzu edenler veya mangal yakma imkânı olmayanlar bu kebabı fırında da pişirebilir.
Simit ve ılık suyu çukur bir kap içine koyun ve 15-20 dakika bekletin.
Bu süre içinde simit suyu bünyesine çekecek ve biraz yumuşayacaktır.
Sarımsağı dişlere bölün, ayıklayın ve çok ince kıyın. Tuzu ekleyin.
Tuz sarımsağın suyunun çıkmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır.
Simit içine kıyma, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon, nane ve kıyılmış sarımsakları ekleyin.
5-10 dakika köfte yoğurur gibi yoğurarak malzemeyi iyice karıştırın.
Hazırlanan simitli kıymadan avuç içi parçalar alıp önce şişe tutunması sağlayın.
Avucunuzu ıslatıp parmakların yardımı ile şişte düzgünce şekil verin.
Şişteki etin mangal boyunu geçmemesine dikkat edin.
Harı geçmiş kömür ateşinde aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirin.

NOT: Fırında pişirmek için, şişe geçirdiğiniz kebabı şeklini bozmadan yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bu işlemi kıyma bitinceye kadar tekrarlayın ve tepsiye yan yana düz olarak dizin. Üzerine yarım bardak su serpiştirin, 200-220 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Kebabın kurumasını engellemek için fırının zeminine bir kap su da koyabilirsiniz.

52GX6A.jpg
 

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Çok güzel görünüyor :u1
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,580
  • MFC Puanı
    29,008
Tadı görüntüsünden daha güzel :)
 
Üst Alt