Silivri Tatlısı Tarifi
Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.
Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi
Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.