Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

"Shift + Del" İle Manuel WindowsOS Temizleme

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
  • MFC Puanı
    16,250
Merhabalar.....!

Aşağıdaki ekran görüntüleri, bir hafta önce , zorunlu olarak kurmak zorunda kaldığım Windows Vista SP2 İşletim Sisteminin , GNU/Linux Mint 19.3 x86 tarafında açılmış, disk bölümü görüntüleridir.

Manuel Windows İşletim Temizliği-0.png

Yukarıda birinci ekran görüntüsünde, normalde gizli olan Apps/Local/Temp dizini görünmekte.....Bu dizin içindekileri güvenle Shift + Del ile silebilirsiniz.

Not:

Windows tarafında gizli dizinleri ve dosyaları görünür hale getirmek için;

1.Klavyeden alt + D tuşlarına basılır
2.Windows, bu hareketi otomatik menü açılımı olarak algılar ve menüler fare imlecinin üzerine getirilierek (fare'in menüye odaklanması olayı) menüler arasında gezilebilir.
3.Klasör Seçeneklerine tıklanır.
4.Gizli dosya ve dizinler göster'e tıklanır.

Manuel Windows İşletim Temizliği-1.png

Yukarıdaki ikinci resimde, Windows İşletim Sisteminin kalbini görmektesiniz.Buradaki her dosya, Windows Kayıt Defterin'deki her biri ana anahtara karşılık gelmektedir.Bu RegBack dizini, Windows her sistem kapatışı esnasında, Kayıt Defterini yedekler ve bu yedekler .OLD dosya uzantısı ile temsil edilir.Olası bir geri yükleme esnasında ayarlar buradan tekrar yüklenir.Zamanla bu klasör'ün boyutu artar, düzenli olarak burayı belli bir boyutta sabit tutmak faydalıdır.

Ekran görüntüsünde seçili eski dosyaları / yedekli dosyaların toplam boyutunun 70 MB olduğu görülmekte....

Manuel Windows İşletim Temizliği-2.png

Yukarıdaki üçüncü ekran görüntüsünde, sistem açıkken aktif olan kayıt defterinin otomatik oluşturduğu .LOG ve .SAV (Windows XP /Vista geçerli yedekleme dosya uzantısı, Windows 8.1/ 10 'da ise .SAV dosya uzantısı yerine .OLD dosya uzantısı getirilmiştir.) yedek dosyaları bunları güvenle "Sfht+Del" ile güvenle silebilirsiniz.

Manuel Windows İşletim Temizliği-3.png

Yukarıdaki dördüncü ekran görüntüsünde "Kullanıcı Hesabına" bağlı oluşan hataların kayıt edildiği iki ana alt dizin.

Bunlardan üstten ikinci olan Sistemle ilgili, alttan birinci olan'da kullanıcı hatalarının tutulduğu dizin olup bu iki dizin içindekileri güvenle "Shft + Del" ile silebilirsiniz.

Manuel Windows İşletim Temizliği-4.png

Yukarıdaki ekran görüntüsünde "Kullanıcı Hesabı" "SON KULLANILANLAR" dizini güvenle silebilirsiniz. (ini dosyası hariç... .ini dosyası Wndows Klasör Ayar dosyasıdır.)

Manuel Windows İşletim Temizliği-5.png

Yukarıdaki ekran görüntüsünde "SİSTEM KULLANICISININ" hata raporları yer aldığı dizin.....Bunları güvenle "Shift + Del" ile silebilirsiniz.

Manuel Windows İşletim Temizliği-6.png

Bu dizinin içindekileri de günlük temizleyebilirsiniz.

Manuel Windows İşletim Temizliği-7.png

Kullanıcıya ait "GİZLİ" Temp Dizinin içindeki güvenle silebilirsiniz.

Üst Alt