- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
MALZEME ;1 LİTRE
50 Gram Arpacık soğan 2 Adet defne yaprağı
25 Adet taze çekilmiş karabiber 1 Dal taze kekik
100 ml Beyaz şarap 200 ml Sirke
1 lt Demi glace sos 75 gram Margarin
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI ;Arpacık soğanlarıtaze çekilmiş karabiberdefne yaprağıtaze kekikbeyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyupsuyunu tamamen çektirin.Demi glace sosu ekleyinkısık ateşte 10 dk pişirin.Oluşan kefi alın.Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın.Margarini katıp karıştırıntuzunu ekleyip sosu ateşten alın.Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.
NOT ;BU SOS IZGARA ET VE TAVUK HİNDİ YEMEKLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.
50 Gram Arpacık soğan 2 Adet defne yaprağı
25 Adet taze çekilmiş karabiber 1 Dal taze kekik
100 ml Beyaz şarap 200 ml Sirke
1 lt Demi glace sos 75 gram Margarin
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI ;Arpacık soğanlarıtaze çekilmiş karabiberdefne yaprağıtaze kekikbeyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyupsuyunu tamamen çektirin.Demi glace sosu ekleyinkısık ateşte 10 dk pişirin.Oluşan kefi alın.Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın.Margarini katıp karıştırıntuzunu ekleyip sosu ateşten alın.Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.
NOT ;BU SOS IZGARA ET VE TAVUK HİNDİ YEMEKLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.