- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Geniş bir tencereyi ocağa alın. Zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınınca kuzu etlerini ilave edip kavurmaya başlayın. Etler kendi suyunca yavaş yavaş pişsinler.
Bu arada şeritler halinde doğradığınız ve yıkayıp süzdüğünüz şevketi bostanları ilave edip onunla da bir 10 dakika kavurun.
Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ağır ağır pişsinler.
Etler lokum gibi olunca ayıkladığınız yapraklı kök kısımlarını üzerine yerleştirip 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ilave edin.
Bir kasede limonu ve unu karıştırıp çok az su ile homojen bir kıvama getirin. Tenceredeki yemeğin suyundan da biraz alıp limonlu un karışımını ılıtın ve yemeğinüzerine dökün. Kızık ateşte 15 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz. Ocaktan inmeye yakın üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
- 1 kilo şevketi bostan
- 500 gr iri kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı su
Geniş bir tencereyi ocağa alın. Zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınınca kuzu etlerini ilave edip kavurmaya başlayın. Etler kendi suyunca yavaş yavaş pişsinler.
Bu arada şeritler halinde doğradığınız ve yıkayıp süzdüğünüz şevketi bostanları ilave edip onunla da bir 10 dakika kavurun.
Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ağır ağır pişsinler.
Etler lokum gibi olunca ayıkladığınız yapraklı kök kısımlarını üzerine yerleştirip 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ilave edin.
Bir kasede limonu ve unu karıştırıp çok az su ile homojen bir kıvama getirin. Tenceredeki yemeğin suyundan da biraz alıp limonlu un karışımını ılıtın ve yemeğinüzerine dökün. Kızık ateşte 15 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz. Ocaktan inmeye yakın üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.