Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sevgililer Gününe Özel Tatlılar

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Sevgililer Günü söz konusu olduğunda benim aklıma tüylerimi diken diken eden kalp şekli verilip kırmızı ve pembenin envaiçeşit tonuyla süslenmiş pasta, kek ve kurabiyelerden çok çikolata, karamel, çilek, frambuaz ve nar geliyor. Bu lezzetlerin bana göre arşivde yer alan en başarılı kombinasyonları da yukarıdaki çikolatadan smokin giymiş çilek, ipek gibi bir kıvama sahip olan çikolatalı cheesecake, kopkoyu çikolata sosuyla damağı kaplayan pamuk gibi bir çikolatalı kek ve ağızda eriyen karamel dolgusunun kırılgan kurabiye katmanlarıyla kontrast oluşturduğu kakao ve karamelli yılbaşı kurabiyeleri.
Sevgililer gününe özel bir hediye arayışındaysanız bunlardan daha özel bir hediye olamaz diye düşünüyorum. Bakalım arşivde daha başka neler var…

Frambuaz ve Çikolatalı Tart
frambuazcikolatatart.jpg

Her yerde nar var! Bu şeker pembesi narlı donmuş yoğurt mükemmel bir sevgililer günü tatlısı olabilir. Sorbet sevenlerdenseniz narlı sorbet de iyi bir alternatif olabilir. Bizim yılbaşı yemeklerinin vazgeçilmezi.
pomegranatefrozenyogurt.jpg

Çileklerin mevsimi değil belki, ama arşivdeki en beğenilen tariflerden biri olan çilekli tartı eklemeden olmazdı.
strawberrychocolatetart.jpg

Smokin giymiş çilekleri de…
strawberrytuxedo2.jpg

Bana göre arşivdeki en başarılı kek tarifi. Pamuk gibi. Sosu da dişe damağa yapışan, koyu cinsten.
chocolatecake2.jpg

Kek yapmaya vaktim yok, mutfakta da hiçbir şey kalmamış diyorsanız, sadece iki malzeme ve beş dakikada şöyle bir çikolatalı mousse hazırlanabiliyor. Aklınızda bulunsun.
chocolatemousse.jpg

Çikolata demişken, bu çikolatalı cheesecake tarifi unutulur mu?
cheesecake2.jpg

Ya “Şeytan Çikolata Giyer“?
devilsfoodcake1.jpg

Ve tabii ki Korova kurabiyeleri.
korovacookies.jpg

Cafe Fernando’nun en beğenilen, en çok yorum alan ve daha önce Washington Post gazetesinde yayınlamış olan Brownie tarifim. Üzerindeki Antep fıstıklarıyla süslenmiş sütlü çikolata katmanı, bunu alışılagelmiş bir brownie tarifi olmaktan kurtarıp başlı başına bir tatlı yapmaya yetiyor.
brownie8.jpg

Üşenmem diyorsanız Dolce & Gabbana için tasarladığım dantelli versiyonuna da bakabilirsiniz.
dolcegabbanabrownie1.jpg

Yeni yıl için yaptığım kakao ve karamelli kurabiyeler, Sevgililer Günü için de ideal.
caramelbeurresalecookies4.jpg

Ya da en basitinden frambuaz ve limonlu muffin. Ve madem bugün özel bir gün, bence bu muffinleri pişirdikten sonra soğumalarını bekleyin ve ardından bu tarifteki çikolata sosuyla kaplayın.

Üst Alt