- Konum
- кєпḏi ḏΰпуαмḏαп ..
-
- Üyelik Tarihi
- 14 Eki 2012
-
- Mesajlar
- 292
-
- MFC Puanı
- 46
Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket margarin
2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Şurubu için :
5 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Bir miktar vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle tatlının şurubunu hazırlayın.
Bunun için 3 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker ve bir miktar vanilyayı kaynatın.
Limon suyunu ekleyip
soğumaya bırakın.
Başka bir kabın içinde 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra hamuru dört parçaya ayırın.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da bu şekilde katlayıp parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine döküp
servis yapın
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket margarin
2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Şurubu için :
5 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Bir miktar vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle tatlının şurubunu hazırlayın.
Bunun için 3 su bardağı su

Limon suyunu ekleyip

Başka bir kabın içinde 1 su bardağı yoğurt




Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra hamuru dört parçaya ayırın.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da bu şekilde katlayıp parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine döküp
