- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Selin Kutucular
Selin Kutucular 1972 yılında İstanbulda doğan Selin (Terzioğlu) Kutucular, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Arthur Andersen Denetim şirketinde çalışmaya başladı. 1995te Societe Generale Banka geçti ve bankanın dahili denetim müdürü oldu. 1996da Ethem Kutucularla evlendikten sonra iş hayatını Pharmacia & Upjohn firmasında finans ve idari işlerden sorumlu grup müdürü olarak sürdürdü. İlk çocukları Ece 1998de doğdu. İki yıl sonra ikinci çocuklarına hamile kaldığında iş hayatına ara verdi. 2001de Mekin doğdu.
Bu dönem tekrar piyanosunu çalma ve mutfakta denemeler yapma fırsatını verdi. Bir yandan katıksız bir Cumhuriyet bürokratı, aynı zamanda da lezzetten anlayan bir Büyükada âşığı olan dedesini 2003 yılında kaybedince onun anısını yaşatmak amacıyla Büyükada Yemekleri kitap projesini hayata geçirdi. Büyükada Yemekleri-Dedemin Sofrası, 2005 Gourmand World Cookbook Awardsda En İyi Yerel Mutfak ödülünü kazandı. Uluslararası platformdaki temsil, yazara ayrıca 2006 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığından Türkiyenin Tanıtımına Katkı plaketi verilmesiyle sonuçlandı. İkinci kitabının hazırlıklarını iş hayatıyla beraber götüren Selin Kutucular, bu kitabında yoğun bir senenin tatlı sohbetini yapıyor.
Selin Kutucular 1972 yılında İstanbulda doğan Selin (Terzioğlu) Kutucular, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Arthur Andersen Denetim şirketinde çalışmaya başladı. 1995te Societe Generale Banka geçti ve bankanın dahili denetim müdürü oldu. 1996da Ethem Kutucularla evlendikten sonra iş hayatını Pharmacia & Upjohn firmasında finans ve idari işlerden sorumlu grup müdürü olarak sürdürdü. İlk çocukları Ece 1998de doğdu. İki yıl sonra ikinci çocuklarına hamile kaldığında iş hayatına ara verdi. 2001de Mekin doğdu.
Bu dönem tekrar piyanosunu çalma ve mutfakta denemeler yapma fırsatını verdi. Bir yandan katıksız bir Cumhuriyet bürokratı, aynı zamanda da lezzetten anlayan bir Büyükada âşığı olan dedesini 2003 yılında kaybedince onun anısını yaşatmak amacıyla Büyükada Yemekleri kitap projesini hayata geçirdi. Büyükada Yemekleri-Dedemin Sofrası, 2005 Gourmand World Cookbook Awardsda En İyi Yerel Mutfak ödülünü kazandı. Uluslararası platformdaki temsil, yazara ayrıca 2006 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığından Türkiyenin Tanıtımına Katkı plaketi verilmesiyle sonuçlandı. İkinci kitabının hazırlıklarını iş hayatıyla beraber götüren Selin Kutucular, bu kitabında yoğun bir senenin tatlı sohbetini yapıyor.