MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin (125 gr.)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı şeker (şurup için)
2 yumurta
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
10 adet iç badem
1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri
alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.
2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.
Not :
Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.)
2,5 su bardağı un
1 küçük paket margarin (125 gr.)
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı şeker (şurup için)
2 yumurta
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
10 adet iç badem
1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri
alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.
2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.
Not :
Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.)