- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Gerekli olan malzemeler
Şekerpare İçin
-1 paket margarin, oda sıcaklığında
-1 su bardağı pudra şekeri
-4 yemek kaşığı irmik
-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
-4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
-İsteğe bağlı fındık, fıstık, hindistan cevizi
Şekerparelerin yapılışı
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine koymak istediğiniz fındığı, fıstığı veya hindistan cevizini koyun.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin Hazırlanışı
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın.Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)şekerparelerin üzerine gezdirin.Tepsinin
üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.Şekerpare İçin
-1 paket margarin, oda sıcaklığında
-1 su bardağı pudra şekeri
-4 yemek kaşığı irmik
-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
-4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
-İsteğe bağlı fındık, fıstık, hindistan cevizi

Şekerparelerin yapılışı
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine koymak istediğiniz fındığı, fıstığı veya hindistan cevizini koyun.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbetin Hazırlanışı
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın.Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)şekerparelerin üzerine gezdirin.Tepsinin