OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Şehzade Sarması Tarifi'nin Malzemeleri
Pandispanya hamuru:
5 yumurta
1 bardak şeker
1 su bardak buğday nişastası
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanelin
Krema:
1 yumurta
4 su bardağı süt
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık un
1
İçi için
8 muz
Üzerini için
hindistan cevizi
Islamak için
2 su bardağı süt
Şehzade Sarması Tarifi'nin Yapılışı
Yumurtalar şekerle çırpılır ve diğer malzemeler eklenir.Kek hamuru yağlı kağıt serili tepsiye dökülür ve 10 dak. Pişirilir.
Bu arada kreması bütün malzemeler karıştırılarak hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Pandispanya ılıyınca önce dörde bölünür .Sonra onlar da aradan kesilerek 8 parça elde edilir. Resimlerde var.
Parçaların üstüne krema sürülür .Ortasına muz konarak sarılır. Önce süte sonra hindistan cevizine batırılıp borcama dizilir.
1 gece bekletilirse daha güzel olur.
Afiyet olsun.
Tarif normal fırın tepsisine göredir.